1. Home
  2. Prezentacije
  3. McLaren Artura Spider imaće 700 KS i najveću brzinu od 330 km/h
McLaren Artura Spider imaće 700 KS i najveću brzinu od 330 km/h
0

McLaren Artura Spider imaće 700 KS i najveću brzinu od 330 km/h

28
0
Podelite sa prijateljima:

McLaren se bori da isporuči svoj hibridni superautomobil Artura od njegovog debija pre dve godine. Proizvođač automobila morao je da odloži isporuke za nekoliko meseci prošle godine kako bi poboljšao kvalitet, ali sada je kompanija spremna da proširi svoju liniju Arture kabriolet verzijom.

McLaren Artura Spider za 2025. ima nekoliko poboljšanja u poređenju sa kupeom, uključujući revidirani dizajn za smeštaj tvrdog krova koji se uvlači. Mnoga ažuriranja stići će na kupe za modelsku 2025. godinu, a sada mogu obu da se poruče.

Trolitarski V6 hibridni motor M630 sa dvostrukim turbo punjenjem stvara kombinovanu snagu od 690 konjskih snaga i obrtni moment od 722 Nm, 19 KS više nego ranije. Novi nosači motora ograničavaju kretanje pogonskog sklopa i poboljšavaju stabilnost. Osmostepeni menjač ima revidiranu kalibraciju, isporučujući 25 procenata brže promene stepena prenosa i prenos snage preko elektronski kontrolisanog diferencijala na zadnje točkove.

Spider može ubrzati do 96 km/h na sat za 3,0 sekunde, dostići 200 km/h na sat za 8,4 sekunde i dostići 300 km/h na sat za 21,6 sekundi pre nego što dostigne elektronski ograničenu brzinu od 330 km/h. Može da završi „trčanje“ od četvrt milje (400 m) za 10,8 sekundi, prema McLarenu.

Nova funkcija „povlačenja okretnog točka“ (Spinning Wheel Pull-Away) omogućava dramatično okretanje točkova pri ubrzanju sa mesta sa velikim pritiskom na gas, dok čisto električni režim nudi do 34 km dometa. Artura ima bateriju od 7,4 kWh (upotrebljivih).

McLarenov novi aerotermalni sistem hlađenja uključuje nove kanale za hlađenje kočnica i povećan protok vazduha u motoru. Artura koristi ugljenične keramičke diskove i lagane aluminijumske čeljusti, dok revidirani ventili amortizera poboljšavaju vožnju i upravljanje. McLaren je povećao stopu odziva sistema oslanjanja Proactive Damping Control za do 90 procenata.

Uprkos dodatku uvlačivog tvrdog krova, Artura Spider teži samo 62 kg više od kupea, zaustavivši skalu vage na 1.560 kg. Dizajneri su morali da podese izgled Arture kako bi se prilagodili pokretnom krovu, dodajući nove podupirače i premestivši ventilacione otvore pogonskog sklopa. McLaren je čak podesio okvir vetrobranskog stakla i ugradio kolica kako bi smanjio udarce kada je krov spušten.

Osam elektromotora kontroliše celu stvar, otvarajući ili zatvarajući krov za 11 sekundi pri brzini do 50 km/h, što olakšava čuje revidirani izduvni sistem sa ventilima. Krov je takođe dostupan sa elektrohromatskim staklenim panelom.

Isporuke će početi sredinom godine, a Spider će imati početnu cenu od 273.800 dolara. Dostupne su tri unutrašnje specifikacije po 9.400 dolara: Performanse, TechLux i Vision.

Novi srebrni točkovi sa 15 krakova su standardni za model za 2025. godinu. Spider je dostupan sa proširenom paletom boja koja uključuje. Srebrne značke su besplatna opcija, a nove crne „Stealth“ značke su standardne.

Standardni zvučni sistem ima pet zvučnika, ali Bowers & Wilkins surround sistem sa 12 zvučnika dostupan je uz tehnološki paket. Postavka uključuje zadnji središnji zvučnik između sedišta.

McLaren čini poboljšanja na Arturi Spideru dostupnih na Arturi kupeu, uključujući povećanje broja konjskih snaga. Stići će zajedno sa kabrioletom. Postojeći vlasnici kupea moći će da dobiju dodatnih 19 KS besplatno tako što će posetiti svog prodavca McLarena.

AutoRepublika

(28)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments