1. Home
  2. Vesti
  3. Ford je već rasprodao celokupan kontigent modela Bronco Raptor za ovu godinu
Ford je već rasprodao celokupan kontigent modela Bronco Raptor za ovu godinu
2

Ford je već rasprodao celokupan kontigent modela Bronco Raptor za ovu godinu

225
2
Podelite sa prijateljima:

Teško da je neki model privukao više pažnje na američkom tržištu tokom prethodnih godina od modela Ford Bronco. Mnogo se pisalo o njemu, posebno na temu fantastičnog stila i terenskih mogućnosti, ali i Fordove nemogućnosti da zadovolji potražnju. Naručeno je preko 200 hiljada jedinica i pre nego što je ijedan od njih sišao sa proizvodne trake, ali je tokom proteklih osamnaest meseci isporučena tek polovina od navedene brojke. U prevodu na neki jednostavniji jezik, ukoliko sada naručite Bronco, biće vam isporučen tek krajem naredne godine.

Kompanija je nedavno debitovala s ekstremnim izdanjem Broncoa pod imenom Raptor, i baš kao što smo očekivali, celokupna zaliha za 2022. godinu je uveliko rasprodata.

Možda je ova reč „rasprodata“ pogrešna pošto nam američki proizvođač vozila kaže da su svi primerci rezervisani, ali ako je onaj standardni model primer, onda možemo zaključiti da će potencijalni kupci morati da čekaju duži niz godina pre nego što im Raptor bude isporučen na kučnu adresu.

Takođe je zanimljiva i informacija da Ford još uvek nije objavio informaciju koliko će Raptora biti proizvedeno za 2022. godinu, ali kolege sa sajta Ford Authority kažu da im je „blizak izvor“ rekao da kompanija više ne prima narudžbine jer su svi planirani primerci već naručeni. Kako će Raptor krenuti sa prodajom tek krajem ove godine, moguće je da je brojka simbolična, i da će većina jedinica biti poznata kao oni za modelsku godinu 2023. Ford nam je ranije rekao da će problemi sa nestašicom kompjuterskih čipova biti nastavljeni i naredne godine, i da će se možda tek 2024. stvari vratiti u normalu.

Bronco Raptor inače košta 68.500 američkih dolara, što je za 1.405 „zelembaća“ manje nego isto izdanje kod modela F-150. Dostupan je samo u konfiguraciji sa četvoro vrata i 3,0-litarskim turbobenzincem sa šest cilindara koji razvija 418 „konja“ i maksimalnih 597 Nm obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača. Nije preterano brz na pravcu, pošto mu je potrebno 6,3 sekundi da ubrza od nule do 100 km/h, ali je napravljen da savlada najteže terenske uslove i konkuriše legendama ove kategorije, kao što su na primer Jeep Wrangler i Land Rover Defender.

Bilo kako bilo, Raptor je nedavno stigao u ruke medija i imali su samo reči pohvale. Nažalost za kupce, moraće da čekaju dugo vremena pre nego što sednu za volan….

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ford se posle vise decenija vratio svom originalu i publika to ceni!!! VW ponovo pocinje svoju avanturu u oblasti pikap vozila, ovoga puta pokusava da se usunja na trziste uz drugi Fordov original – Rendzer.

moron

„Takođe je zanimljiva i informacija da Ford još uvek nije objavio informaciju koliko će Raptora biti proizvedeno za 2022. godinu …“

Tekst sam i počeo da čitam nadajući se da ću pročitati tu cifru 😊