1. Home
  2. Vesti
  3. Novi pikap Hyundaija će biti zasnovan na modelu Santa Fe
Novi pikap Hyundaija će biti zasnovan na modelu Santa Fe
2

Novi pikap Hyundaija će biti zasnovan na modelu Santa Fe

199
2
Podelite sa prijateljima:

Mediji su do sada nekoliko puta izveštavali o tome kako Hyundai sprema novi kompaktni pikap kamionet Santa Cruz, koji bi se u prodaji trebalo pojaviti u skorijoj budućnosti. O njemu smo pisali pre par meseci kada su foto aparati u vlasništvu redakcije jednog bloga iz Južne Koreje uslikali primerak sa testiranja, a o tome ste mogli da čitate ovde. Iako su se jasno mogle videti mnogobrojne dizajnerske linije, slika je donela više pitanja nego odgovora. Ali u protekla 24 sata, odjednom je sve dobilo smisao.

Prvo je Hyundai predstavio novu generaciju modela Tucson, a onda su novinari uhvatili Santa Cruz na testiranju i već na prvi pogled postalo je jasno da su dva vozila povezana.


Kako prenose mnogi mediji, Santa Cruz će deliti modifikovanu platformu modela Santa Fe, što nam govori o tome da će i ovaj veliki krosover dobiti gotovo identične dizajnerske linije koje smo juče videli na Tucsonu. Priložene špijunske fotografije pokazuju da je pikap kamionet značajno duži nego Santa Fe, pa je jasno da je korejski gigant uradio značajno veći posao, nego što bi to bilo puko dodavanje prikolice na već postojeći proizvod.


Takođe se nagađa i tome kakvu mehaniku možemo očekivati na pikapu u pripremi. Spominju se atmosferski motori zapremine 2,4, 2,5 i 3,8 litara, ali je u opticaju i 2,0-litarski turbobenzinac. Snaga tih motora se kreće između 185 i 290 „grla“, ali nije isključena ni mogućnost da vidimo hibridno ili električno izdanje.

Pogon na prednje točkove bi trebalo da bude deo standardne opreme, uz opcionu ponudu sistema prenosa snage na sva četiri ugla karoserije. U Americi, koja će biti glavno tržište ovog vozila, postoji samo jedno slično vozilo i to Honda Ridgeline, pa su šanse za većim uspehom minimalne. S druge strane, ako ijedna nacija voli pikap kamionete, to su svakako „Jenkiji“, pa se ne mogu očekivati Bog zna kako visoki prodajni rezultati u Evropi i Aziji.

Bilo kako bilo, serijsku verziju Santa Cruza možemo očekivati do kraja godine dok bi u izložbeno-prodajnim salonima postao deo redovne postavke u narednih nekoliko meseci u odnosu na trenutak premijere.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

sto li pokrivaju kad se forma auta zna i ne moze se tu nista promijeniti osim izgleda prednje maske. Inace, bice duplo jeftiniji neg kod nas.

Yankee

Ajde sto drugi pokrivaju, pa to donekle i ima smisla, ali kad Porsche ili Audi krenu da pokrivaju – to je tek komedija.