1. Home
  2. Vesti
  3. Range Rover Sport je danas moguće poručiti (i dobiti) i u Rusiji, ali cena…
Range Rover Sport je danas moguće poručiti (i dobiti) i u Rusiji, ali cena…
1

Range Rover Sport je danas moguće poručiti (i dobiti) i u Rusiji, ali cena…

244
1
Podelite sa prijateljima:

Na lokalnom sajtu Avito, onom koji služi za oglašavanje prodaje polovnih, a sve više i novih automobila u Ruskoj Federaciji, pojavila se informacija i o mogućnosti naručivanja nedavno lansiranog premijum krosovera iz Velike Britanije. U pitanju je model Range Rover Sport, uz startnu opasku da je njegova cena u najvećoj zemlji na svetu paprena, dok je rok isporuke na nivou od četiri do šest meseci.

Dakle, listajući objave na sajtu Avto.ru smo naišli na oglas o prodaje treće generacije modela Range Rover Sport. Osobenost ove situacije se ne ogleda samo u tome što je Rusija pod sankcijama a jedna od najviše histeričnih država u antiruskom sentimentu je baš Ujedinjeno Kraljevstvo, već i u tome što je premijera ove lepe grdosije upriličena nedavno (u maju ove godine).

Prodavac je napisao da nudi primerak Sporta iz uvodne serije koja je obeležena nalepnicom First Edition, i koja je pogonjena trolitarskim dizel motorom sa 350 konjskih snaga. Ne treba dodatno naglašavati da vozilo nije u redovnoj ponudi, ali oglašivač kaže da je sposoban da ga stvori na lokalu za najviše pola godine, uz obavezu dodatnog zaračunavanje logističkih i carinskih troškova.

Kupac će biti u prilici da konfiguriše sopstveno vozilo putem korišćenja zvaničnog sajta ostrvske firme, nakon čega će se pristupiti obračunu konačne cene vozila, imajući u vidu i ostale pomenute neizbežne troškove. Cena je procenjena na nivo od 16 miliona ruskih rubalja. Prevešćemo to u evre, ali ćemo reći da takav isti primerak u Evropi dobijete za 7,7 miliona rubalja, pa je jasno da je vozilo osetno više nego dvostruko skuplje u bratskoj nam državi.

U slučaju da klijent prihvati da plati cenu, pre porudžbine je dužan da izdvoji petinu ugovorene sume na ime avansa. Da, potrebno je i da iskaže strpljenje u pogledu roka isporuke za koji je obećano da neće biti duži od šest meseci.

Sada još da dodamo da u Britaniji „takav isti“ Range Rover Sport košta 102.685 funti (što je ekvivalent pomenutih 7,7 miliona rubalja). Drugim rečima, željeno vozilo glatko može da prebaci i cenu od 250 hiljada evra.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Miki

Odlicno izgleda, nadam se da ce doci i kod nas, pa da ga bar jednom provozam u autorentu.