1. Home
  2. Vesti
  3. VW grupa ulaže sa partnerima više od 20 milijardi dolara u baterije
VW grupa ulaže sa partnerima više od 20 milijardi dolara u baterije
0

VW grupa ulaže sa partnerima više od 20 milijardi dolara u baterije

323
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa saopštila je da će uložiti više od 20 milijardi evra u posao sa baterijskim ćelijama zajedno sa partnerima, otvarajući 20.000 radnih mesta i dostići godišnju prodaju veću od 20 milijardi evra do 2030. godine, jer VW ne bi bio to što jeste da ne pokušava da bude lider na rastućem tržištu baterija.

Divizija PowerCo će upravljati Volkswagenovom globalnom proizvodnjom baterija i istraživanjem od iskopavanja sirovina do reciklaže i drugih projekata uključujući sisteme za skladištenje energije, rekao je proizvođač automobila na ceremoniji postavljanja temelja za svoju prvu evropsku fabriku baterija u Salcgiteru u Nemačkoj.

„Danas je dobar dan za automobilsku industriju u Nemačkoj“, rekao je kancelar Olaf Šolc u izjavi uoči svog govora na ceremoniji.

VW je više puta rekao da je pravljenje dovoljno baterija za napajanje svih automobila daleko najveći izazov prelaska na električna vozila i predstavio je plan za izgradnju fabrika sa zajedničkim kapacitetom od 240 GWh do 2030. godine.

Ovo uključuje šest fabrika u Evropi, od kojih je Salcgiter „nacrt“ za buduće standardizovane proizvodne pogone Volkswagena, i dve u Severnoj Americi.

„Ono što smo milion puta dokazali sa platformama Volkswagena je da omogućavaju standardizaciju i optimizaciju prouzvodnje i smanjenje troškova uz najviši kvalitet“, rekao je izvršni direktor PowerCo Frank Blome.

Na ceremoniji, VW je takođe predstavio standardizovanu baterijsku ćeliju koju je najavio 2021. godine i koja će se koristiti u do 80 odsto modela grupe.

AutoRepublika

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments