1. Home
  2. Vesti
  3. Kanađani dobijaju Quadrifoglio za sirotinju – Alfa Romeo Giulia Speciale
Kanađani dobijaju Quadrifoglio za sirotinju – Alfa Romeo Giulia Speciale
5

Kanađani dobijaju Quadrifoglio za sirotinju – Alfa Romeo Giulia Speciale

2.39K
5
Podelite sa prijateljima:

Karakteristična varijanta Alfe Romeo Giulije za 2022. godinu je upravo predstavljena na kanadskom tržištu pod nazivom Speciale. Ograničena na samo petnaest komada, Giulia Speciale hrabro gazi napred sa svojom ekskluzivnom bojom „Verde Montreal Tri-Coat“ koju je proizvođač automobila ranije nudio samo na svojim performantnim modelima Quadrifoglio.

Giulia Speciale je zasnovana na standardnoj modifikaciji Veloce s pogonom na sve točkove, ali je opremljena istim  sistemom oslanjanja Alfa Adaptive Suspension kojim raspolaži i Quadrifoglio. Ovaj sistem vešanja skenira put i u trenutku prilagođava sistem da se što udobnije i upravljivije vozi. Sistem radi u zavisnosti od izabranog režima vožnje.

Alfa Romeo je takođe opremio kanadski model Giulia Speciale crnim spoljnim oznakama, rešetkom od ugljeničnih vlakana V scudetto i poklopcima retrovizora izvedenim upotrebom istovetnog materijala. Plastika ojačana ugljeničnim vlaknima je takođe iskorišćena i za bočne pragove. Giulia Speciale je opremljena tamnim točkovima od 19 inča čijem zaustavljanju doprinose žute kočione čeljusti.

Što se tiče kabine, ona se ističe zahvaljujući detaljima od hiljadu puta u ovom tekstu spomenutih ugljeničnih vlakana sličnim verziji Quadrifoglio, preko instrumentacione table, vrata i centralne konzole. Sportska limuzina takođe nosi crna kožna sportska sedišta, kao i kontrolnu tablu, volan, centralni naslon za ruke, ručicu menjača i gornje panele vrata sa crvenim kontrastnim šavovima. „Na vrh toga“ je instaliran i prestižni audio sistem Harman Kardon.

Pogonski sklop automobila je nepromenjen u odnosu na Giuliju Veloce. Kao takav, ovaj automobil pokreće dvolitarski četvorocilindrični turbopunjeni motor sa 280 konjskih snaga i 415 Nm najvišeg obrtnog momenta uparen sa osmostepenim automatskim menjačem marke ZF koji pokreće sva četiri točka. Konkretnu kombinaciju smo probali na modelu Stelvio, oduševili se istim i sve doneli u testu nazvanom „Proklete predrasude“.

Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem se takođe nalazi na zadnjim točkovima, a Giulia Speciale može dostići 100 km/h za 5,1 sekundu.

Prvi primerci „specijala“ stižu krajem meseca i prodavaće se po ceni od 71.995 kanadskih dolara (52.730 evra). Rekli bismo da se radi o veoma pristupačanom izvanrednom automobilu s vrhunskim performansama.

Još da je Mercedes, BMW ili bar Audi… Neko bi ga i kupio, nažalost!

AutoRepublika

(2391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Не вреди брате🤮…
comment image

moron

Eto kuda nas odvede moda. Novi pežo 4008 će imati točkove do 20″ (verovatno i uz 1,2T od 130 ks), a ova prelepa i jaka Alfa ima točkove 19″.

Iznogud Časni

sad je do velicine tocka?
Ovo je za one koji znaju, bas bih volio da budem takva sirotinja da si priustim ovakvu alfu…al jebiga…nema se…

DUDE

I posle kazu „kupi elektrik“.

Kiki

Nikad elektrik.