1. Home
  2. Vesti
  3. Lufthansa verovatno vraća u flotu džinovski Airbus 380
Lufthansa verovatno vraća u flotu džinovski Airbus 380
0

Lufthansa verovatno vraća u flotu džinovski Airbus 380

703
0
Podelite sa prijateljima:

Svi već znamo da je tenzija oko pandemije uveliko pala u drugi plan, pa pošto se posledično i širom sveta ukidaju ranije uvedena putna ograničenja, potražnja za „dugometražnim“ letovima ubrzano raste. To dovodi do problema za avionske kompanije, a letovi se već otkazuju zbog nedostatka osoblja. Pored toga, avioprevoznici nisu sigurni da li svojim flotama mogu zadovoljiti veliku potražnju putnika.

Prema izveštaju industrijskog portala „aero.de“ , Lufthansa stoga razmatra da ponovo aktivira primerke dugoprugaša s oznakom Airbus 380, a koje ima u svojoj letačkoj postavi. Shodno tome, avioprevoznik će verovatno ponovo da vrati u službu ukupno četiri do osam svojih preostalih primeraka modela A380, a koje bi koristio za saobraćaj ka Severnoj Americi, i to što je pre moguće.

Prema pisanju pomenutog sajta „aero.de“, Lufthansa stoga ispituje dve varijante: tri ili šest aviona A380 bi se mogla redovno koristiti u mreži za interkontinentalne relacije, a jedan ili dva komada A380 bi mogli da se drže u rezervi. Portal na koji se pozivamo piše i o tome da nemački vazdušni prevoznik ima alternativu u vidu ponude iz američkog Boeinga. Naime, entitet s one strane Atlantika je Nemcima ponudio šest letilica s oznakama 777 i 300.

Ipak se ne zna šta će biti odluka uprave Lufthansa, jer treba i podsetiti da je izvršni direktor kompanije, Špor u aprilskom intervjuu s novinarima lista Spiegel odbacio mogućnost ponovnog uvođenja u flotu gigantskih aviona A380. Opet, u maju je donekle okrenuo ćurak rekavši:

„Da budemo iskreni, tražnja se oporavlja veoma snažno, pa možemo i da promislimo o vraćanju u službu najvećih aviona koje imamo.“ Novinari portala „aero.de“ su pozvali na tu izjavu tragajući za dodatnim pojedinostima i razvoju događaja koji je usledio, ali su ostali uskraćeni za komentar. Iz Lufthanse nisu želeli dalje da licitiraju na tu temu do zvaničnih odluka.

AutoRepublika

(703)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments