1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Yaris s novim benzinskim motorom
Toyota Yaris s novim benzinskim motorom
6

Toyota Yaris s novim benzinskim motorom

481
6
Podelite sa prijateljima:

Od premijere do današnjeg dana, omaleni Yaris se nudio u hibridnoj verziji čiji je pogonski sklop uključivao termalni motor zapremine 1,5 litara, uz isporuku 120 konjskih snaga. Iako je nedvosmislena opšta težnja japanskog proizvođača da kupcima nudi i isporučuje vozila s hibridnom tehnologijom, izuzeci su i dalje mogući na slabije razvijenim tržištima, poput našeg, a za razliku od francuskog odakle smo preuzeli ovu priču, ali i u nižim segmentima. 

Tako ni svaki Yaris nije po automatizmu hibridni model, a što jeste slučaj u pomenutoj zapadnoj državi i to kod modela Corolla, C-HR, Rav 4 i Camry.

Toyota je upravo otvorila knjige porudžbina za verziju s novouvedenim benzinskim, 120 „konja“ snažnim agregatom, što je za 10 „grla“ moćniji motor od ranije ugrađivanog. Pa opet, proizvođač tvrdi da je nova pogonska jedinica naklonjenija prirodi, odnosno da emituje manje CO2 nego ranije, što je posebno važno na tržištima gde se kroz fiskalnu politiku stimuliše kupovina zelenijih modela. Naš Yaris iz ove priče emituje 122 do 125 g/km ugljen-dioksida, prema WLTP standardu, na koji način čuva džep francuskim kupcima.

Ako se klijent opredeli da pazari Yaris sa ovim motorom, platiće za 2.500 evra manju sumu nego što bi to morao da učini za hibridnu verziju koja pak nudi 4 konjske snage manje od čistokrvnog benzinca. Svejedno, u poređenju sa ostalim rivalima u klasi, novinari francuskog lista caradisiac su primetili da je maleni Japanac među skupljim opcijama.

Kako bilo, isporuke benzinske verzije kreću u decembru dok će hibrid biti spreman za isporuke u mesecu u kom đaci polaze u školu, ako nas korona ne bude reorganizovala ponovo.

AutoRepublika

(481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koji je ovo yaris?

DOLF

Novi, koji kod nas dolazi verovatno sledeće godine.

moron

To je novi 1,5 sa 3 cilindra?

DOLF

Izgleda da jeste.

Don

Vid’ mu guma 😉

Joki

Po svoj prilici ce biti dobro upakovan auto ali mi se cini da ce za nas ipak biti preskup. Bar za vecinu