1. Home
  2. Vesti
  3. Vidite štopaljke na novom Miniju
Vidite štopaljke na novom Miniju
0

Vidite štopaljke na novom Miniju

248
0
Podelite sa prijateljima:

Naslovna ilustracija nam daje uvid u to kako će izgledati zadnje signalne grupe na vozilima nove generacije marke Mini. Pored ove novine, proizvođač je obelodanio još neke zanimljivosti u vezi s očekivanom petom generacijom mališana ostrvskog brenda pod kontrolom bavarske grupacije BMW.

Koliko već sledećeg meseca bismo trebali da vidimo konceptno vozilo prezentovano od strane Minija. U pitanju je električni četvorotočkaš koji će demonstrirati novi korporativni stil brenda, što bi trebalo da znači da će i ostali aduti Minija trebalo da usvoje isti dizajnerski jezik. Inače, novitet je malo pre premijere doživeo nastup u vidu tizera, koji su uključili ne samo preoblikovana zadnja svetla na novietu, nego i celu siluetu heča pete generacije.

„Fenjeri“ se i dalje izrađuju u obliku zastave Union Jack, ali sada u minimalističkom stilu – linije su tanje i manje liče na strelice. Uostalom, to je prizor u naslovnom prozorčetu.

Glavni stilista marke Mini, Oliver Hajlmer je otkrio informacije u vezi s tim koje promene će u kontekstu smene generacija zadesiti sićušni hečbek. Novi dizajnerski jezik kompanije se naziva „Harizmatična jednostavnost“. To nagoveštava, a Hajlmer potvrđuje da će ceo automobil, što se odnosi i na stil enterijera, biti donet u minimalističkom fazonu, uz mnoštvo detalja od recikliranog materijala, dok će hromiranih površina biti značajno manje. Sudeći po tizeru, zadnje signalne grupe zadržavaju postojeći i svojstveni svetlosni potpis, ali će on sada delovati rafiniranije, tanje.

Prethodno objavljene zvanične i špijunske fotografije pokazale su spoljašnost maskiranog noviteta, ali i njegovu unutrašnjost. Tu se može zapaziti da je sačuvana prethodna konfiguracija sa okruglim ekranom multimedijalnog sistema u centru, ali je sam tablet napravljen da bude tanak, povećan u smislu gabarita, ali je istovremeno i lišen fizičkih dugmadi.

Prototip nema tradicionalnu kontrolnu tablu, pa će njegovu ulogu u primerku petog pokolenja igrati ekran za projekciju. Još jedan neobičan detalj je povratak volanu sa dva kraka poput onog koji je postavljen na Miniju s početka ovog milenijuma.

U ovom trenutku se zna da će model sledećeg naraštaja biti dostupan s hibridni i električnim pogonskim sklopom, ali se datum debija simpatičnog novajlije još uvek drži u tajnosti.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments