1. Home
  2. Video
  3. Električni Mercedes G klase okreće se poput tenka (VIDEO)
Električni Mercedes G klase okreće se poput tenka (VIDEO)
4

Električni Mercedes G klase okreće se poput tenka (VIDEO)

1.15K
4
Podelite sa prijateljima:

Mercedes demonstrira sposobnosti EV tehnologije i predstojećeg EQG. 

Da je neko pre samo pet godina rekao da će Mercedes plasirati potpuno električnu varijantu G klase verovatno bi mu se podsmevali. Danas je to realnost, što dovoljno svedoči o tektonskim promenama u automobilskoj industriji.

Mercedes EQG trebalo bi da stupi na tržište kroz dve godine, a nemačka marka polako počinje sa promotivnim aktivnostima u vezi sa tim modelom. Sada je objavljen video u kom se prikazuje „tenkovski zaokret“ novog EQG-a. Radi se o tome da ovaj terenac poseduje četiri elektromotora što mu omogućava da sprovodi razne akrobacije poput ovih u prilogu:

Brend iz Štutgarta je pre nekoliko dana potvrdio da radi na tome da EQG koristi baterije sa silikonskom anodom. Takva tehnologija bi trebalo da omogući znatno veći domet. Ovaj model je dobio prioritet po pitanju ove nove tehnologije zbog svojeg izgleda, odnosno potpunog odsustva aerodinamike vozila.

U Mercedesu kažu da je prioritet očuvati terenske sposobnosti predstojećeg električnog modela i da bi one trebalo da budu na nivou onoga što se može postići sa tradicionalnom G klasom.

AutoRepublika 

(1151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB
moron

Misliš da treba da naprave električnu G klasu sa ovakvim manevarskim sposobnostima?
😀

BB

Imaju domaći zadatak 😉

Bungi

E super, ta mogućnost baš dobro dođe da što prije spališ gume.