1. Home
  2. Video
  3. Peugeot 308 i Opel Astra dobili četiri zvezdice na EuroNCAP testu (VIDEO)
Peugeot 308 i Opel Astra dobili četiri zvezdice na EuroNCAP testu (VIDEO)
4

Peugeot 308 i Opel Astra dobili četiri zvezdice na EuroNCAP testu (VIDEO)

510
4
Podelite sa prijateljima:

Ništa od maksimalnog rezultata za Stellantisove blizance. 

Postalo je toliko često da neki model zaradi pet zvezdica na testu sudara koji organizuje EuroNCAP, da je prosto ozbiljno iznenađenje kada neki automobil ostvari slabiji uspeh, pogotovo onaj koji ima velike ambicije u Evropi.

Tako je novi Peugeot 308, doduše u karavanskom izdanju, uspeo da skupi četiri zvezdice. Francuski kompakt dobio je 76% za zaštitu odraslih putnika, zatim 84% za protekciju dece, te svega 68% za naročito ugrožene učesnike u saobraćaju – pešake i bicikliste. EuroNCAP dao je 65% za napredne aktivne sisteme bezbednosti kod ovog četvorotočkaša.

Zanimljivo je da je Astra dobila neznatno drugačije ocene, no trebalo bi naglasiti i da je za razliku od brata sa druge strane Rajne, Astra testirana u hečbek izdanju. Dakle, nemački adut zaradio je 80% na polju zaštite odraslih putnika, što je više nego Peugeot 308.

Zatim, Astra je dobila 82% za zaštitu dece, što je manje od 308-ice. Dalje, germanski hečbek je indeksirao i 67% za potekciju ugroženih učesnika u saobraćaju, kao i 66% za napredne aktivne sisteme bezbednosti.

AutoRepublika 

(510)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Za početak link ka jednom zanimljivom YT snimku. https://youtu.be/-zoftMJMBhE Iskreno, ovo je nekad bilo 5 zvezdica, ali kako novi vozači imaju sve manje kvaliteta i sposobnosti da budu vozači u pravom smislu te reči, moraju im se stavljati pomoćni točkovi da voze bicikl (u ovom slučaju sistemi koji umesto njih „gledaju“ oko sebe ima li pešaka i biciklista). Odatle i 4 zvezdice ✨ onima koji nisu učili na vreme sa pederima iz Brisela. Automobili nikad nisu imali bolju strukturalnu čvrstoću, zone deformacije i sisteme zaštite putnika u vozilu (osim Dacie koja dobija LS – low specification platformu od Renola). Lepo… Pročitaj više »

moron

Bravo PSA … Astra prošla bolje. Zaštita odraslih putnika Astra 80% bodova, a 308 osvojio 76%. Ako ne grešim, u toj disciplini, u 2021-22, izmedju 308 i Sandera/Logana/Jogera ( sa 70%) je samo Mokka ( 73% ).
AEB Car to Car – samo 2,5 od mogućih 6 bodova. Dačija 4,5 od 6 bodova ( bolja od Fabije, BMW-a dvojke … ).
Trup vozača tamno braon u 308, ali ne i kod astre. Jebo vas vaš i-cocpit …

Balkanboj

Jbg, kad volan ne štiti glavu nego izbija pluća i bubrege.

Iznogud Časni

A tako mali….još i smeta vozačima … Totalna besmislica, a opet prodaju. Jesu li kupci budale? Odgovor se sam nameće.