1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra na Nirburgring Nordšlajfe
Toyota Supra na Nirburgring Nordšlajfe
0

Toyota Supra na Nirburgring Nordšlajfe

192
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan špijunski materijal Toyota Supre u dugom nizu. Naslednik legendarnog japanskog sportiste je i dalje u procesu razvoja. Ovog puta, prototip je uočen na Nirburgringu, gde poslednjih par meseci japanski proizvođač provodi dosta vremena.

Mada se zvuk na video klipu sasvim dobro čuje, identitet agregata ispod haube ostaje misterija. Različiti izvori tvrde da Supra koristi hibridni sistem u vidu kombinacije četvorocilindarskog SUS turbo motora i elektromotora, ali to nije zvanično potvrđeno. Još jednu mogućnost čini turbo šestocilindraš iz BMW-a, uparen sa osmostepenom automatikom. Međutim, jedno je sigurno, menjač koji koristi prototip jeste automatski.

Još jedna misterija koja je rešena je vreme premijere. Po ugovoru, BMW i Toyota će iznedriti „blizance“, Supru i Z4, koji će se proizvoditi u Magna Steyr fabrici u Gracu, počev od 2018. godine. Ukoliko je to tačno, mogli bismo da vidimo Supru pre isteka ove godine.

Dakle, premijera bi mogla da se odigra brže nego što se očekuje, jer je japanski magazin nedavno izvestio da će koncept biti predstavljen u oktobru na Salonu automobila u Tokiju. Verovatno će još par meseci biti potrebno da se finišira serijska verzija, tako da je treba očekivati na NAIAS-u u Detroitu.

Izvor: Motor1.com

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments