1. Home
  2. Vesti
  3. Putin će želeti da kupi Moskvič, ali samo ako…
Putin će želeti da kupi Moskvič, ali samo ako…
4

Putin će želeti da kupi Moskvič, ali samo ako…

460
4
Podelite sa prijateljima:

Poznati ruski političar i šef kabineta najveće države na svetu, Dimitrij Peskov je izjavio da će predsednik te države, Vladimir Putin, inače najuspešniji prodajni agent američke vojne opreme (smajli), želeti da pazari primerak vozila obnovljene lokalne marke Moskvič. Kondicional je jedan, kaže Putinov portparol, odnosno odluka o kupovini je uslovljena time da novi proizvod na četiri točka „bude zaista dobar automobil“.

Dimitrij Peskov je naznačio da će po svemu sudeći i on lično kupiti Moskvič za sebe, a jasno je da svaki Rusi želi da budući automobili koji budu nosili oznaku Moskviča budu dobri automobili. “Ako to budemo mogli da izvedemo, biće divno,” rekao je portparol Kremlja za novinsku agenciju TASS.

Na osnovu prijave prihoda i imovine koja je u posedu ruskog predsednika Vladimira Putina, razaznaje se da on već ima nekoliko automobila lokalne proizvodnje. Među njima se nalaze i dva primerka sovjetske Volge, originalno nazvane GAZ-21M Volga, a koje su proizvedene 1960. i 1965. godine, a tu je i jedna Lada Niva (VAZ-2121) iz 2009., baš kao i prikolica Skif, na kojoj je Putin nekada u prošlosti prevozio krompir.

Njegov vozni park uključuje i vozila premijum marke Aurus, dok je 2020. godine on lično otvorio saobraćaj duž autoputa Tavrida koji prolaz kroz krimsko poluostrvo, i to vozeći sedan S600.

Vozila obnovljene marke Moskvič će se sklapati u bivšoj fabrici Renault Russia, koja je preneta u vlasništvo moskovske lokalne samouprave i koja je preimenovana u MAZ Moskvič. Ako sve bude teklo po planu, vozilo će svetlost dana ugledati pre kraja 2022. godine, mada ima i lokalnih medija koji čvrsto tvrde da su ove priče naučno-fantastične prirode, pri čemu je najmanji problem to što je samo ime Moskvič u vlasništvu francuske grupacije Renault, i to do 2025. godine.

Optimisti tvrde da će prvi s traka sići automobil pogonjen motorom s unutrašnjim sagorevanjem, koji će, prema rečima pomoćnika predsednika Rusije, Igora Levitina, imati pristupačnu cenu za kupce. KAMAZ će pomoći u postavljanju proizvodnje u moskovskoj fabrici. Drugih detalja o novini koja će stići pod čuvenim socijalističkim simbolom, još uvek nema.

Preduzeće Moskvič osnovano je 1930. godine, dok je stečaj proglašen 2006. Krosoveri Renault Duster, Arkana i Kaptur su se proizvodili u pogonima fabrike sve dok francuski brend nije napustio Rusiju i dok proizvodni kompleks nije prešao u aktivu bilansa stanja gradske uprave Moskve, što se desilo ovog maja.

AutoRepublika

(460)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pa proizvodiće te iste modele pod brendom Moskvič 😉
Eventualno nekog kineza prebrendirati (to ke nekad bilo pogrdno ali sad je ozbiljno)
A Kamaz je već spremio električni model koji može brzo ući u seriju

TheStig

Za mene jedan nek rezervisu ali samo ako ima analogne cajgere i manuelni mjenjač. Moze i bez elektronskog ubrizgavanja goriva 🤣

Iznogud Časni

Koga boli 8====D šta psihopate hoće?

Renault Terminator

За Цара Путина и блажену мајчицу Русију све🇷🇺❤️💪Z

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator