1. Home
  2. Prezentacije
  3. SWM Tiger kao prvi model marke u drugoj generaciji
SWM Tiger kao prvi model marke u drugoj generaciji
1

SWM Tiger kao prvi model marke u drugoj generaciji

673
1
Podelite sa prijateljima:

Originalna kompanija SWM je postojala u Italiji u periodu od 1971. do 1984. godine i bila je angažovana u oblasti proizvodnje motocikala. Trideset godina kasnije, Kinezi daju brendu drugi život, pa je tako Shineray Motorcycle nastavio s proizvodnjom motocikala marke SWM u Italiji, a ista firma otvara fabriku i u Kinni i izlazi s novim imenom, doduše s identičnim akronimom – Speedy Working Motors.

Automobili se proizvode pod markom SWM počev od 2016. godine. Gama uključuje relativno pristupačne i jednostavne modele, velikoserijske X7 i X3, kao i krosovere G01 i G05 Pro. Ali, nakon silovitog početka prodaje, rezultati su splasnuli, pa je tako 2017. godine isporučeno 64 hiljada vozila marke SWM, dok je u 2021. otpremljeno svega 37 hiljada jedinica. Prvi automobi iz game vozila druge generacije će biti krosover SWM Tiger, dok uprava firme očekuje da to bude model koji će preokrenuti tok zbivanja.

Tim marketinških magova kompanije je zmozgao da je dobro odreći se alfanumeričkih indeksa u korist pravih, da tako kažemo, krštenih imena, pa je tako došao i na ideju da se napusti zaobljeni dizajnerski format, u korist brutalnih oblika.

Čak je i korporativni logotip sada nov. Inkorporira tri velika slova postavljena na rešetki hladnjaka. U isto vreme je platforma G, nasleđena od prethodnih modela. Karakteriše je nezavisno oslanjanje na zadnjoj osovini, a ono je potencijalno podesno za implementacijiu integralnog pogona, ali i za danas moderne pogonske sklopove iz segmenta plug-in hibrida.

SWM Tiger je po gabaritima srodnik modelima Toyota RAV4 ili Nissan X-Trail, ali po proporcijama nije. Uostalom, evo dimenzija pa sudite i sami: dužina je 4.605 milimetara, širina je 1.815 mm, a visina je 1.810 mm. Između prednje i zadnje osovine se nalazi prostranstvo dugo 2.780 mm.

Na listi opcionala je upisana i treća klupa, tačnije red za sedenje. Sama putnička kabina je jeftina i shodno tome je i prosta, iako su prvi automobili marke SWM reklamirani kao promoteri italijanskog šika. Tiger poseduje konvencionalni uređaj za klimatizaciju, mali ekran multimedijanog sistema i zaista minimalni broj opcija.

Debitantska verzija je pogonjena atmosferskim benzincem zapremine 1,5 litara, ako vam se to učini kao demode rešenje, shvatićete da su Mazdu hvalili brojni novinari zbog izostavljanja turbine, a da parodija bude još i veća, predmet pohvale je bila baš elastičnost pogonskog sklopa. Kako bilo, ovaj Kinez nudi 116 konjskih snaga koje do točkova idu uz pomoć petostepenog ručnog, ili pak šestostepenog automatskog menjača.

U nekom kasnijem trenutku tržišnog života, Tiger će postati prvi model brenda SWM koji će ponuditi hibridni pogonski sklop. Doduše, i tada će jedini pogonski točkovi ostati oni ispred vozača. Pride, očekuje se da konstruktor odredi veoma povoljne cene noviteta, a još bi trebalo da dodamo da će se novi krosover pojaviti pred kineskim kupcima, tek na jesen.

AutoRepublika

(673)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Mislim da bi nasa civiizacija mogla bez problema da prezivi bez ove firme i ovog auta.