1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Honda ZR-V nije ono što smo očekivali
Krosover Honda ZR-V nije ono što smo očekivali
3

Krosover Honda ZR-V nije ono što smo očekivali

653
3
Podelite sa prijateljima:

„Obaveštajne“ informacije koje su dopirale do automobilskih medija su se ispostavile nepouzdanim. Pretpostavljalo se da će novi indeks ZR-V biti upotrebljen za označavanje najviše kompaktne Honde, čijeg smo vesnika videli prošlog proleća u vidu konceptnog krosovera s oznakom Honda RS. Očigledno je da će ovaj automobil na tržištu nastupiti pod drugačijim imenom, jer sada prenosimo izveštaj u kom se navodi da će ime ZR-V biti dodeljeno potpuno različitom SUV-u.

On je prikazan u Narodnoj Republici Kini.

Nova Honda ZR-V predstavlja kinesku verziju američkog modela Honda HR-V, koji međutim nije bio u potpunosti demistifikovan. Zato i ostaje veliko pitanje na koje je tržište proizvođač bacio akcenat u fazi razvoja ovog modela. Sudeći po dostupnim fotografija, HR-V i ZR-V se među sobom razlikuju samo po nekim pojedinostima. Na primer, kineska varijanta nudi naplatke različitog stila, veliki panoramski krovni otvor umesto omanjeg šibera, i završetke izduvnih cevi (ili njihove imitacije).

Nažalost, još uvek nisu dostupne ilustracije koje bi nam dale uvid u organizaciju i uopšte izgled putničke kabine. Stvari dodatno pogoršava činjenica da je pristup tehničkim informacijama takođe ograničen.

Krosover poseduje dužinu od oko 4,5 metara i razvijen je na platformi putničkog modela s oznakom Honda Civic. Sudeći po oznaci “240 Turbo” koja se vidi na stražnjici SUV-a, kineska Honda ZR-V će se oslanjati na pogonsko rešenje radne zapremine od jedne i po litre, što podrazumeva i turbo punjač i 182 konjske snage uz 240 Nm najvišeg obrtnog momenta. Odmah ste prepoznali pogonsku jedinicu iz Civica, zar ne?

Za organizaciju proizvodnje ovih krosovera će biti zaduženo rukovodstvo zajedničkog poduhvata koji je u Kini, Honda oformila s preduzećem GAC. Početak prodaje noviteta s bedžom Honde je najavljen za drugu polovinu godine, dok će američki HR-V pred kupce izaći tokom leta.

AutoRepublika

(653)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Meni ovo TOP izgleda. Ako hoćeš automobil koji nije frižider pravac Kina 😁

moron

Blago njima za motorizaciju. Bem ti Evropu i njeno viđenje ekologije.

Iznogud Časni

svidja mi se, na ove tri slike….cekamo detalje