1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ažuriran Avante kao korejski dvojnik sedana zvanog Hyundai Elantra
Ažuriran Avante kao korejski dvojnik sedana zvanog Hyundai Elantra
24

Ažuriran Avante kao korejski dvojnik sedana zvanog Hyundai Elantra

1.49K
24
Podelite sa prijateljima:

Strogo govoreći, predmet restilizacije nije bila Elantra, barem ne za sada. Pre tri godine je aktuelni korejski sedan lansiran na tlu Amerike, ali je sada vest o modernizaciji ovog vozila stigla iz Južne Koreje, odnosno s tržišta gde je Elantra već godinama unazad, poznata kao Hyundai Avante.

Kako bilo, sve i da se u naslov kaže da je ažurirana Elantra, greške svakako ne bi bilo, suština je upravo to: Elantra je osavremenjena.

Hyundai Avante pre restilizacije

Glavne novine se tiču njuške automobila. Prednje svetlosne grupacije, odbojnik kao i blatobrani na tom delu vozila su izmenjeni, iako konceptualnih promena ne beše. Najznačajnija tačka nove vizuelne percepcije je maska hladnjaka koja je podeljena vodoravnom trakom, umesto jedinstvenog korpusa, kako je to bilo pre sprovođenja zahvata podmlađivanja.

Novi branik na stražnjici limuzine poseduje veliki kontrastni umetak, ali su zadnje signalne grupe iste. Zato su umeci u krovnim stubovima izmenjeni, a pojavili su se i naplaci novoosmišljenog stila.

Nije bilo novina u putničkoj kabini, barem što se najava tiče. Na isti zaključak navodi i analiza priložene fotografije enterijera. Model Elantra/Avante i dalje poseduje ona ista dva ekrana s dijagonalom od 10,25 inča koji su montirani na čeonom panelu. S druge strane, nova verzija trima koji je u kabini poseduje svetlo zelenu presvlaku, a to je materijal koji sadrži visoko učešće recikliranih komponenti.

Nisu obelodanjene ni nekakve eventualne novine u segmentu mehanike sedana. Avante se u Koreji pre restilizacije nudio s atmosferskim benzincem zapremine 1,6 litara sa 123 konjske snage, koji je uparen s menjačem tipa CVT). Tu je i verzija pogonjena gasom (LPG) takođe zapremine 1,6 litara. U ovom izdanju agregat pruža 120 „konja“ a uparen je s šestobrzinskom automatskom transmisijom. Imamo na listi i hibridni pogonski sklop sa 141 konjskom snagom i šestostepenim preselektivnim robotizovanim menjačem.

Pomenućemo i turbo verzije Avante N Line (1,6 litara i 204 „grla“) i Avante N (2,0 litra i 280 „konja“), ali će te verzije biti modernizovane zasebno.

Osveženi sedan po imenu Hyundai Avante će se pojaviti na korejskom, to jest domaćem tržištu, tokom marta a tada će postati dostupne i sve prateće pojedinosti. S izvozom Elantri će se krenuti nešto kasnije.

AutoRepublika

(1492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

24 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Malo je falilo da ga kupim pre par godina. 1.6 turbo 201 ks N-Line, dopalo mi se sto je imao manuelni menjac sto retko koji novi auto u Americi ima.
Ali preko jeftinog enterijera nisam mogao preci… Tesko da postoji brend sa jeftinijim enterijerima od Hyundaija… Na kraju sam za isti novac kupio par godina starog Chryslera 300.

Bungi

Krajsler 300, stara platforma mercedesa E klase.Bez obzira na „jeftinu“ unutrašnjost ova Elanta je za krajslerovog tristaća svemirski brod.

Matija

U cemu je Krajsler 300 toliko losiji od Hjundai Elantre?

Bungi

Niko ne kaže da je Krajsler lošiji, samo je baziran na mnogo starijoj platformi koja ne mora biti nužno lošija. Hjundai je naoštren hrabrim, svježim dizajnom kao malo koji proizvođač danas.Beskomoromisan dizajn kao nekad Sitroen.

moron

Mnogo se tu potencira „dizajn“ kao neki navodni „kvalitet vozila“. Za mene, po tom pitanju, dizajn (bilo kog vozila) je čisto „duplo golo“.

J4ZZ3R

Reče vlasnik Honde Jazz Crossstar tj intimni ljubitelj Dačije 🙂

BB

Što starije to bolje… Sjećam sa kad sam tražio auto, jedini pripadnik C segmenta u koji se može sjesti je bio Citroen C4, jedini koji je bio napravljen na staroj platformi, ovi noviji su bili svi za skoro 10cm niži

Matija

Nikada ne bih poredio Krajsler 300C i Avante, to su dva po karakteru i tehnici dijametralno suprotna automobila. Taj „rep“ zvani „zastarela Mercedesova tehnika“, koji 300C vuce od pocetka a koji ga nije sprecio da postane bestseler, siguran sam da niko zivi ne zna sta je to. Radi se o zadnjoj osovini koja je vec u drugoj generaciji zamenjena novom.

Yankee

Sa izuzetkom par delova zadnjeg ogibljenja, 300 nema nista vise zajednicko sa Mercedesovom platformom. Imao je kada je debitovao jel bese 2005. godine, ali u medjuvremenu malo toga je ostalo.

Matija

Ovaj auto jos nisam video, tacnije nisam obratio paznju na njega. Deluje futuristicki i elegantno, veoma dinamicna fastback limuzina. Bordure na bokovima su absolutno originalne i estetski uspele, cudi me da ih neko nije vec kopirao. Facelifting je uspeo – uklonjeni su farovi u obliku kobasice a maska je prepolovljena po visini i tako dovedena u sklad sa globalnim dizajnerskim konceptom ovog modela. Zadnji deo bio je i ostao OK. Autu sa ovako dinamicnim dizajnom odgovara jaci motor od 2 litra i 280 KS. Na osnovu fotografija tesko je nesto reci o kvalitetu materijala, verujem Jenkiju na rec. Enterijer je… Pročitaj više »

Dezon

Evo je

I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:

Hyundai Elantra 1.6 MPI Limited Kamera PDC SHZ LHZ
First Registration: 07/2021 Mileage: 24,688 km Fuel: Petrol Power: 90 kW (122 Hp)
Price: €22,930

https://link.mobile.de/bBv3PpkPa2mWcYsv7

BB

Prije neki dan nešto slično je bilo parkirano pred mojom kućom, gledam izlomljene linije, dugačko, spušten krov… Kome treba auto dugačak a da opet ne možeš sjesti unutra…🤔

Matija

Problem je sto tebi treba fotelja! 🙂

J4ZZ3R

Njemu treba kancelarijska stolica i da može kišobran da mu stane, zato vozi Berlingo i posmatra sve nas ostale sa visine 🙂

BB

Tako je, nosim kancelariju sa sobom i tu se prijatno osjećam. Ali daleko od toga da sam nasilan 😜

Matija

Da li vozi sa sesirom na glavi? 🙂

Rikošet

U Elantri se sjedi limuzinski nisko, ali je daleko od neudobnog automobila.

Sremac

Zašto su unazadili 1.6 motor, imam elantru 2013 godište sa 1.6mpi 97kw/132ks, ovaj novi ima 90kw/123ks.

MORAVAC

To je pitanje koje i ja postavljam.
Elantra je iz 1.6 l dobijala 132 ks do 2016.g. Onda su iz iste kubikaže izvukli 127,5 ks, da bi poslednjem modelu smanjili snagu na 123 ks.
Ne znam zašto Elantra ne prati motorizaciju novog Tucsona.
1.6 l sa turbinom, sa najmanjom snagom od 150 ks?

J4ZZ3R

Meni je pomalo tužno da Elantru ne prodaju u Evropi, a prodaju prahistorijski i30 npr… Uostalom šta je sa novom generacijom i30?

BB

https://hyundai.ba/modeli/nova-elantra/izdvajamo.php

Zavisi šta smatraš pod Evropom… 😜

Rikošet

Hyundaijeva modelska politika na Balkanu je iz ugla običnog smrtnika poprilično čudna.

Npr. u BiH imaš Elantru, a u Srbiji je nemaš.

Međutim, u Srbiji imaš u ponudi Sonatu i Venue, a u BiH ih nemaš…

Izmenjeno 1 godina pre od strane Rikošet
Haspasha

U BIH je ima!?????

Rikošet