1. Home
  2. Vesti
  3. Lada će do 2026. godine plasirati deset novih modela
Lada će do 2026. godine plasirati deset novih modela
0

Lada će do 2026. godine plasirati deset novih modela

582
0
Podelite sa prijateljima:

Opšta ofanziva ruske marke na svim frontovima. 

AvtoVAZ saopštio je ambiciozan plan po kojem će Lada do 2026. godine predstaviti čak deset novih modela. Za ovu godinu ne mogu se više očekivati nove premijere, osim što bi Chevrolet Niva trebalo da opet postane Lada Niva.

Strategija predviđa plasiranje pet novih modela i dva restilizovana automobila do kraja 2022. godine, što je čini nam se poprilično kratak period. Potom će u razdoblju od 2023. do 2026. godine biti predstavljeno još pet novih modela, ali i pet postojećih restilizovanih vozila.

Pa, šta tačno Lada planira da predstavi? Ni ruski mediji nemaju pouzdane informacije, ali imaju određene pretpostavke. Prva od njih je da će biti intenzivirana saradnja sa Renaultom i preuzimanje platformi i agregata od Francuza.

Veruje se da ćemo uskoro imati priliku da vidimo i ažurirane modele poput Veste i Largusa. Potom da će nova Granta preuzeti Renaultovu arhitekturu, dok bi Lada Van trebalo da bude samo prepakovana Dacia Dokker. I nova iteracija legendarne Lade 4×4 trebalo bi da bude zasnovana na popularnoj Daciji Duster.

Ipak, nije najavljen rad samo na novitetima kad je reč o modelima, ruski proizvođač želi da uloži značajna finansijska sredstva u modernizaciju vozila. Tako se planira dalje unapređivanje pogona na sve točkove, potom rad na efikasnijim motorima, ali i usvajanje naprednih tehnologija poput sistema za aktivnu bezbednost.

Osim ovih polja, Lada želi da njeni modeli poseduju mnogo moderniju kabinu sa više komfora, a kako bi njeni modeli bili privlačni i mladim kupcima u planu je implementacija modernog informativno-zabavnog sistema.

AutoRepublika 

(582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments