1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi krosover Jetour Dasheng ponuđen u tri verzije
Novi krosover Jetour Dasheng ponuđen u tri verzije
1

Novi krosover Jetour Dasheng ponuđen u tri verzije

617
1
Podelite sa prijateljima:

Brend Jetour je osnovan u 2018. godini od strane patronske kompanije Chery i kao takav je namenjen omladini i onima s relativno skromnim finansijskim statusom. Do sada su u gami bila smeštena samo dva modela s mnogim varijakcijama na temu, ali je prole gdoine debitovao softverski konceptni automobil Jetour X, a sada se paleti pridružuje treći krosover Jetour Dasheng, koji se izrodio iz iznad navedenog prototipa.

Povrh toga, u razvoju ovog četvorotočkaša je učešće uzeo i čuveni Huawei.

Serijski Dasheng je zadržao stil i proporcije konceptnog automobila, iako je značajan broj elemenata i linija bio izmenjen pri kreaciji masovno sklopljene verzije. Dasheng je smislu veličine kolega iz istog razreda Toyote RAV4: dug je 4.590 milimetara, širok je 1.900 mm, visok je 1.685 mm, dok je između osovina dužina od 2.720 mm.

Mladi će svakako biti privučeni dizajnom koji je usklađen s aktuelnim trendovima, a što uključuje i implementaciju maske hladnjaka bez okvira, sklopive ručice za otvaranje vrata, kao i, čini nam se predimenzionirane felne izrađene od lake legure (20 inča).

Putnička kabina po stilu, a i po organizaciji, takođe sledi savremene, napredne matrice, za šta je kako rekosmo odgovoran i sam Huawei koji je bio zadužen za razvoj sve sile elektronike kojom je „napucan“ novitet. Tako novi krosover poseduje multimedijalni sistem s ekranom dijagonale od 15,6 inča, i to opet bez okvira. Poseduje veoma široke mogućnosti bežične interakcije i funkciju glasovne kontrole.

Diretkno pred očima vozača se nalazi drugi displej skromnih gabarita. On po dijagonali nudi osam inča, ali je već od serijske verzije dodat i projekcioni ekran (na staklu šoferšajbne) s funkcijom proširene realnosti.

Minijaturni ekran osetljiv na dodir je instaliran na prednjim vratima i on služi za kontrolu rada uređaja za klimatizaciju, gde se može podesiti željena temperatura i brzina okretaja ventilatora, dok su dalja podešavanja dostupna u meniju informativno-zabavnog sistema.

Obruč upravljača je grejan i poseduje dugme za aktivaciju režima vožnje Sport. Kontrola rada automatske menjačke kutije se vrši na sličan način kao u modernim Mercedesovim vozilima i nalazi se na dohvat desne ruke vozača, a na kutiji upravljača. Putnik koji sedi pored vozača računa na rasklopivo odmorište za noge, a svi koji se nađu u enterijeru će moći da uživaju u dostupnih 256 nijansi boja predviđenih za ambijentalno osvetljenje. Vrata će se moći otključavati i zaključavati upotrebom raznih gedžeta, i u skladu s protokolom NFC.

Novi Jetour Dasheng je u tehničkom smislu objedinjen s modernim krosoverima marke Chery, pa je tako moguće birati između tri modifikacije. Bazičnu pokreće motor s turbinom 1.5 TCI i ona poseduje 156 konjskih snaga i 230 Nm najvišeg obrtnog momenta. Tu šestostepeni ručni ili pak robotizovani menjač s istim brojem „brzina“ ali i s dvostrukom spojnicom, sarađuje s agregatom. Korak iznad se nalazi turbobenzinska četvorocilindarska verzija 1.6 TGDI i ona nudi 197 konjskih snaga i 290 Nm. Taj pogonski sklop dopunjuje sedmostepeni preselktivni robotizovani menjač, a pogonski točkovi su samo oni ispred vozača.

Na vrhu game se šepuri hibrid s integralnim pogonom i pogonskim sklopom koji Chery naziva Kunpeng DHT. Uključuje 1,5-litarski turbo motor, dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini) i elektromehaničku transmisiju. Najveća moć ovako koncipiranog pogonskog sklopa doseže do 326 konjskih snaga i 565 Nm obrtnog momenta. Kada je u bešumnom režimu, hibrid može da se kreće u krugu od stotinu kilometara vožnje.

Uzgred budi rečeno, od samog početka ponude, Jetour Dasheng će ponuditi i adaptivni tempomat, ali Huawei ne bi bio to što jeste da nisu obećali skoru promociju autopilota.

Dasheng će se na kineskom tržitštu pojaviti u trećem kvartalu ove godine. Cene još uvek ne znamo jer nisu objavljene, ali u skladu s filozofijom marke Jetour, trebalo bi da budu simbolično niže od krosovera koji nose grb matične marke Chery.

AutoRepublika

(617)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda pristojno i ako ne donosi nista novo. Na karoseriji bih promenio nekoliko estetskih detalja, kao na primer preveliku i bezoblicnu prednju masku. U enterijeru ide na nerve veliki tablet koji stoji kao zalepljen za prednji pult. Sve ostalo je solidna rutina. Njegova „privlacnost“ zavisice iskljucivo od cene.