1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ovako bi izgledao novi Mitsubishi Pajero „da je bilo sreće“
Ovako bi izgledao novi Mitsubishi Pajero „da je bilo sreće“
1

Ovako bi izgledao novi Mitsubishi Pajero „da je bilo sreće“

1.23K
1
Podelite sa prijateljima:

Mitsubishi je naposletku pre nekih godinu dana rešio da se, nadamo se privremeno, oslobodi ponude kultnog terenca s oznakama Mitsubishi Pajero. Međutim, kako rekosmo, radi se o ikoni industrije i mnogima je teško da se pomire s navedenom odlukom japanskog konstruktora. Među njima je i nezavisni, potpisani umetnik u oblasti kompjuterskih animacija i automobila, pa je on preneo „na papir“ svoju viziju o tome kako bi novitet u petoj generaciji mogao da izgleda „da je sreće bilo“.

Mitsubishi Pajero se inače nalazio u ponudi japanskog brenda nekih četrdesetak godina i u četvrtoj, ispostaviće se poslednjoj iteraciji se proizvodio podugačkih 15 godina. Poslednja, oproštajna edicija je nazvana Final Edition i u njoj imaju prilike da uživaju poklonici na tržištu Australije, nakon ćega je zastareli velikan poslat u legendu. Kako rekosmo, Nikita Čujko se ne miri s tim, i da je po njegovom, možemo slobodno reći da bi stil imaginarnog noviteta bio fenomenalan.

Kako bilo, Pajero petog pokolenja je preuzeo njušku novog krosovera iz iste kuhinje, onog kog zovu Mitsubishi Outlander. To podrazumeva dvodelnu rasvetu u prednjem delu vozila, s uskim sekcijama za dnevna svetla, uz rešetku hladnjaka s lamelama u obliku matrice X. Takođe, Outlander bi Pajeru pozajmio i naglašene bokove i dvobojna kućišta retrovizora.

Staklene površine, kao i linija krova zamišljenog noviteta, umnogome podsećaju na paletnu liniju ostrvskog Land Rovera, ali s padajućim C stubovima. Donji deo zanjice i difuzor, kao i reflektori su takođe „maznuti “ od istog tog Outlandera, dok su po sredini uska svetla s uglovitim prtljažnikom i mestom za rezervni točak.

Tokom četiri decenije koliko se nalazio u prodaji, Mitsubishi Pajero je isporučen u tiražu koji nadmašuje 3,3 miliona primeraka, ali je poslednjih godina počeo sve više da gubi bitku za naklonost kupaca od rođačkog i modernijeg modela Pajero Sport.

Pisali smo da je prošlog meseca prodata fabrika u kojoj se sklapao Pajero, a preuzela je kompanija koja proizvodi papirnu pozamanteriju (toalet papir, ubruse, salvete), i zove se Daio Paper. Dodatno, novi Outlander je predstavljen pre više od godinu dana, ali nije uspeo da se izbori za neki poseban status kod naših kupaca.

AutoRepublika

(1230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Odlazeći model još uvek može da se kupi nov u salonima širom bliskog istoka i kako mi se čini mogu da ga proizvode istog još 15 godina i još uvek bi ovde imali kupce.