1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kia Sorento četvrte generacije stupa na scenu (FOTO)
Kia Sorento četvrte generacije stupa na scenu (FOTO)
2

Kia Sorento četvrte generacije stupa na scenu (FOTO)

433
2
Podelite sa prijateljima:

Ovo je važna nedelja za Hyunda i Kiju. Naime, obe marke su skinule veo s novih generacija svojih najvažnijih modela. Hyundai je predstavio Elantru VII, dok je Kia priredila premijeru četvrte generacije Sorenta.

Popularni SUV je perjanica korejske marke u Evropi već godinama, a osveženje koje donosi nova verzija je temeljno, počev od vizuelnog aspekta, odnosno stajlinga preuzetog od impresivnog Telluridea.

Novi Sorento je prvi Kijin SUV koji počiva na potpuno novoj platformi, koja donosi duže međuosovinsko rastojanje (+ 35 milimetara) i mogućnost implementiranja hibridnog pogona.

Kia naravno nije propustila mogućnost da novi Sorento opremi hibridnim pogonskim sistemom, tako da on po prvi put u svojoj „karijeri“ biva elektrifikovan. Reč je o sklopu koji uključuje 1,6-litarski T-GDi, koji funkcioniše u sinergiji s 1,49 kWh litijum-jonskom baterijom i elektromotorom od 44,2 kW. Ova kombinacija isporučuje 230 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kia će nastaviti sa SUS ponudom kao i ranije, uključujući i novi četvorocilindarski, 2,2-litarski Smartstream turbodizel s 202 ks i 440 Nm.

Opisan kao tehnološki najnapredniji model korejske marke do sada, novi Sorento poseduje ekran info-zabavnog sistema od 10,25 inča, kompatibilnog s Apple CarPlay i Android Auto funkcijama.

Novi Sorento kreće s prodajom u trećem kvartalu ove godine.

AutoRepublika

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U zlo vreme ugleda svetlo dana … Kao neko dete koje se rodi u sred rata … Ili, ove pandemije …

s mile

ali Dobro izgleda…. proći će rat…