1. Home
  2. Vesti
  3. Ford F-150 Rattler je proterenski pikap za one na budžetu
Ford F-150 Rattler je proterenski pikap za one na budžetu
0

Ford F-150 Rattler je proterenski pikap za one na budžetu

166
0
Podelite sa prijateljima:

Američko tržište je bilo preplavljeno uličnim trkačima u kategoriji pikap kamioneta pre svega dve decenije. Modeli kao što su Dodge Ram SRT-10, Ford F-150 SVT Lightning, Chevrolet Silverado SS i mnogi drugi su imali one karakteristike koje su se činile poželjnim za komercijalna vozila, ali istovremeno dovoljno snage da postide mnogobrojne sportske četvorotočkaše.

Danas su neka druga vremena pa dominiraju oni kamioneti koji su sposobni da savladaju sve neasfaltirane prepreke. Trend je započeo baš Ford sa izdanjem Raptor, popularnog bestselera F-150, a kasnije su dodati i FX4, Tremor i mnogi drugi.

Problem je uglavnom finansijske prirode, pa ako želite neki od spomenutih paketa opreme, budite spremni izdvojiti poveće sume novca. Ford veruje da je pronašao rešenje tako što će ponuditi sve one proterenske detalje sa FX4-a i Tremora na baznom modelu XL i nazvao ga je Rattler.

Ovo novo izdanje je zasnovano na spomenutom XL-u sa pogonom na sva četiri točka, a za takav model je potrebno izdvojiti 39.200 američkih dolara. Zatim je krenula dugačka lista modifikacija kao što su zaključavanje zadnjeg difrencijala, viši klirens, razna električna pomagala zavisno od podloge, ploče ispod vozila da se zaštiti motor i rezervoar, kao i naravno veći pneumatici.

S dizajnerske strane Rattler ćemo ga prepoznati po dvostrukim završecima izduvnih cevi, sve da bi se dobio agrevisniji zvuk, pa onda i po 18-inčnim felnama, nešto izmenjenim branicima i specijalnim grafikama.

Ford navodi da će enterijer dobiti nova sedišta, ali osim toga nije previše ulazio u detalje. Kao što smo spomenuli, XL predstavlja bazni modeli u ponudi pikapa s oznakom F-150, i uglavnom ga kupuju firme kojima je potreban radnički model na građevinama ili farmama bez mnogo opreme. Spomenućemo da će biti dostupan u konfiguracijama SuperCrew (četvoro vrata sa zadnjim vratima punog formata) i SuperCab (četvoro vrata sa kraćim zadnjim vratima).

Američki proizvođač vozila napominje da će Rattler biti dostupan s tri motora u izboru. Ponuda startuje sa 2,7-litarskim turbobenzincem sa šest cilindara koji razvija 325 konjskih snaga i maksimalnih 540 Nm obrtnog momenta. Zatim sledi 5,0-litarski atmosferac sa osam cilindara i 400 „grla“ i maksimalnih 556 Nm obrtnog momenta, dok vrh ponude čini 3,5-litarski turbobenzinac sa identičnih 400 „konja“ (ali značajno većih 580 Nm obrtnog momenta).

To znači da Rattler u ponudi neće imati onaj bazni 3,3-litarski motor, kao što neće imati ni hibrid (430 ks) ili takozvani „High-Output“ EcoBoost (450 sk). Jedini menjač je desetostepeni automatski, kao i u ostatku ponude.

Ford nije objavio koliko će iznositi cena, ali eksperti smatraju da će onaj pikap u onom osnovnom izvođenju koštati negde oko 45 hiljada „zelembaća“.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments