1. Home
  2. Vesti
  3. Atraktivne najave iz koncerna SAIC: benzinski Roewe RX5 i električni Feifan R7
Atraktivne najave iz koncerna SAIC: benzinski Roewe RX5 i električni Feifan R7
0

Atraktivne najave iz koncerna SAIC: benzinski Roewe RX5 i električni Feifan R7

153
0
Podelite sa prijateljima:

Roewe, kao marka koja posluje pod šapom koncerna SAIC, kao najvećeg izvoznika automobila iz Kine, nedavno je lansirala novi kitoliki i kupeoliki krosover s imenom Jing. Prodavaće se samo u Kini, dok će početak prodaje istog biti organizovan s kraja proleća. Ali, pored ovog modela, još su dva SUV-a na putu (skore) promocije!

Kao i sve što ovih dana dolazi kao najava iz bratske Kine, trebalo bi da premijeru vidi na Salonu automobila u Pekingu. Ova smotra je na kalendaru zbivanja u automobilskoj industriji najavljena za april, a mi već i sada možemo da uživamo u prvim fotografijama i tehničkim specifikacijama noviteta.

Novi Roewe RX5 dolazi u vidu druge generacije popularnog modela, koji je debitovao na kineskom tržištu još 2016. godine i koji je prvih godina prodaje privlačio po nekih 220 do 230 hiljada kupaca, iako je tražnja pala na svega 98 hiljada jedinica tokom prošle godine.

Uz prelazak na model druge iteracije, očekuje se da RX5 postane veći i nabusitiji. Umesto diskretnog, očekujemo znatno nametljiviji stil, dodatno naglašen ogromnom rešetkom hladnjaka, uskim farovima, koji će u prestižnijim izvođenjima dobiti i pristup laserskoj tehnologij, kao i veoma akcentiranim zadnjim stubovima.

Novi Roewe RX5 je porastao po dužini, pa tako više ne meri 4.556 nego 4.655 milimetara, dok je međuosovinski razmak uvećan sa 2.708 na 2.765 milimetara. To onda znači da je u pitanju „ispisnik“ japanskih Mitsubishija Outlandera ili pak Nissana X-Traila.

Fotografije enterijera još uvek nisu dostupne, dok je zvanično potvrđeno kroz sertifikaciju, doduše za sada, lansiranje jedino verzije s prednjim pogonom i 1,5-litarskim turbobenzinskim motorom koji razvija 188 konjskih snaga. Pogonski sklop dopunjuje sedmostepeni robotizovani menjač s dvostrukom vlažnom spojnicom. Kasnije će biti ponuđene i modifikacije s integralnim pogonom i hibridnim pogonskim sklopom, baš kao što je to bio slučaj i s modelom odlazeće, pionirske generacije.

Drugi pekinški debitant je električni krosover Feifan R7. Formalno je u pitanju prvi model marke Feifan, ali će pod taj grb biti preneti i ostali modeli iz električne porodice s oznakom R, a koja je oformljena pre dve godine da bi bila deo brenda Roewe.

Od sada, postojaće dva zasebna brenda, iako će amblem u obliku slova „R“ nastaviti da figurira i na vozilima iz palete marke Feifan.

Kupeoliki SUV Feifan R7 će odigrati ulogu perjanice marke. Po veličini je uporediv s modelom zvučnog imena, Audijem e-tronom. Kineski automobil je dug 4.900 mm, širok je 1.925 mm, dok je po visini na koti od 1.655 mm. Između osovina se nalazi rastojanje od 2.950 mm.

„Sedmica“ poseduje odličnu aerodinamičku postavku, pa je koeficijent otpora vazduha na nivou od 0,238. Na krovu je instaliran i lidar, kao okosnica budućeg sistema autopilota.

Neke pojedinosti s liste tehničkih specifikacija su već poznate. Na svaku od osovina će ići po jedan električni motor i u zbiru će davati zavidnih 544 konjskih snaga uz 700 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući toj činjenic će se do „stotke“ stizati za svega četiri sekunde. S druge strane, kapacitet trakcione baterije nije obelodanjen, ali bi trebalo da bude dovoljno velik da pokrije 600 kilometara prema nerealnom ciklusu NEDC.

 

Govoreći o modelu Feifan R7 treba reći da poseduje mogućnost brze zamene prazne baterije onom koja je dopunjena. Iako koncern SAIC još uvek nije najavio ustanovljenje sopstvene mreže stanica za brzu izmenu baterijskog pakovanja, niti je objavio potpisivanje ugovora s bilo kojom od već postojećih mreža. Več je pokrenuta proizvodnja predserijskih primeraka krosovera zvanih Feifan R7, za šta je poverenje dobila ekipa fabrike koncerna SAIC, koja je izgrađena u Šangaju. Početak prodaje se najavljuje za drugi deo godine.

U isto vreme, novi Roewe RX5 će takođe izaći pred kupce u postojbini. Ekstenzivne informacije, kako o jednom, tako i o drugom adutu Kineza, javnosti će biti servirane tokom održavanja pomenutog Salona automobila u Pekingu.

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments