1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat razmatra uvođenje modela s petoro vrata Fiat 500
Fiat razmatra uvođenje modela s petoro vrata Fiat 500
3

Fiat razmatra uvođenje modela s petoro vrata Fiat 500

1.38K
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon najave spajanja sa PSA grupom, planovi italijanske grupacije su se iz temelja uskomešali. Ponovo se razmatra proizvodni plan za budućnost i u opticaju su razne varijacije na temu game vozila Fiata sutrašnjice.

Kako prenosi italijanski specijalizovani list Quattroruote, sada je aktuelna ideja da se kupcima umseto modela Fiat 500 Giardiniera ponudi primerak modela 500 ali sa petoro vrata, koji bi nastupao u B segmentu. Srca koja Fiat teži da osvoji ovim, još uvek hipotetičkim mališanom pripadaju evropskim kupcima.

Pomenuta poslovna kombinacija s galskim konglomeratom otvara i pitanje izbora odgovarajuće platforme. Naime, PSA grupa je veoma uspešna u B segmentu a nedavno je predstavila gradske modele Peugeot 208 i Opel Corsa, pa ne bi bilo nikakvo čudo da se njihova arhitektura nađe i u osnovi petovratnog modela 500, ako analogna odluka uprave kompanije uopšte i bude doneta.

Ranije je najavljivana i mogućnost osamostaljenja oznake 500 koja je dovoljno osnažena da bi mogla da nastupa i kao samostalna marka. U takvom eventualnom raspletu događaja, Fiat bi ostao narodni i globalno orijentisan brend dok bi 500 bio fokusiran na ponudu prestižnijih modela. U finalu, o ovome će odlučivati Tavarez nakon formalnog potpisivanja ugovora o poslovnoj kombinaciji.

Još da dodamo da je planiran novi krosover Fiat 500X dok je za mart najavljena premijera električne verzije Fiata 500. Najavljena je i restilizacija benzinske verije mališana koji će dobiti i novi pogonski sklop. On će pripadati grupi blagih hibrida.

AutoRepublika

(1381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kuku lele

moron

Ako npr VW ili Toyota mogu decenijama da koriste imena golf ili corolla za označavanja toliko različitih modela koji blage veze nemaju medjusobno, a zašto slično ne bi bilo uradjeno i sa oznakom 500 kod fiata, pa čak i za formiranje posebnog brenda.

Vladimiris

Lepo izgleda, još kada bi se sklapao u Kg!