1. Home
  2. Prezentacije
  3. Povratak V8 motora u Mercedesu
Povratak V8 motora u Mercedesu
1

Povratak V8 motora u Mercedesu

1.27K
1
Podelite sa prijateljima:

U liftbeku s oznakom AMG GT

Liftbek s petoro vrata pod imenom Mercedes-AMG GT je prošlog leta prošao kroz estetske zahvate, ali se ispostavilo da se to ticalo samo modifikacija s manje poželjnim šestocilindarskim motorom, dok su varijante s V8 agregatom ostale izostavljene iz palete, iako se na jesen pojavila nova hibridna top verzija s oznakom GT 63 SE Performance i sve 843 konjske snage.

Izgleda da je ovaj potez bio potreban da bude povučen baš na vreme, kako bi se promovisao hibridni liftbek, i to zato što se sada vraćaju i osmocilindarske verzije, i to u skoro originalnom obliku.

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+

Glavna stvar koju treba reći da je sav arsenal dostupne opreme ostao isti. Mercedes-AMG GT 63 4Matic+ je tako opremljen motorom zvanim V8 4.0 biturbo (585 konjskih snaga i 800 Nm najvišeg obrtnog momenta), uz menjačku kutiju komercijalne oznake AMG Speedshift MCT 9G (s vlažnom spojnicom umesto konvertora obrtnog momenta), integralnim pogonom i spojnicom na prednjoj osovini, kao i potpuno kontrolisanom šasijom i vazdušnim ogibljenjem.

Kada ovaj Mercedes dolazi u verziji GT 63 S 4Matic +, taj isti pogonski blok odbacuje impresivnijih 639 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta kada je u zenitu. Dodatno nudi i elektronski kontrolisan zadnji diferncijal i režim za drift.

Unapređenje se ticalo samo postavki vazdušnog oslanjanja s oznakom AMG Ride Control +, pa su konstruktori obećali da će razlika između tvrdoće vešanja u sportskom i režimu vožnje koji krasi komfor, postati osetno upadljivija.

Osmocilindarski liftbek će ubrzavati iz „mesta do stotke“ za samo 3,4 ili 3,2 sekunde, zavisno od toga jel motor dodatno nabrijan ili nije, dok će isto tako i najviša brzina biti 310 ili 315 km/h.

Restilizacija je donela i modifikovani prednji odbojnik na modifikaciji s cifrom 63 u nazivu. Bočni vazdušni usisnice s uspravnim pregradama su sada tačno one veličine kakve su na najsnažnijem hibridu. U kabini je vidljiv volan koji potpisuje AMG i kao takav je nov i poseduje dvostruke paoke. Od ostalih izmena treba naglasiti implementaciju revidirane palete materijala za završnu obradu, dekorativne pakete, nove boje za karoseriju i felne novorazvijenog stila.

Osmocilindarske verzije je već moguće poručiti u Evropi a prvi primerci će početi da stižu u salone Evrope tokom narednog meseca. Mercedes-AMG GT 63 4Matic+ košta od 158 hiljada evra pa na više, dok je GT 63 S 4Matic+ još skuplji (175 hiljada evra).

Najsnažniji hibrid ovog modela staje najmanje 198 hiljada evra. Eto odakle toliki profit Mercedesu…

AutoRepublika

(1268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

AUTOMOBILCINA, u svakom smislu. Autoentican, jak kao crna zemlja, svuda gde se pojavi izaziva paznju. A V8, rodjo.