1. Home
  2. Prezentacije
  3. Upoznajte novi Audi RS3 (GALERIJA)
Upoznajte novi Audi RS3 (GALERIJA)
1

Upoznajte novi Audi RS3 (GALERIJA)

482
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je predstavio novo izdanje performantne kompaktne uzdanice. 

Nemačka marka ne odustaje od upotrebe petocilindarskog agregata koji se nalazi ispod haube i kod „novog“ RS3. Ova pogonska jedinica ima radnu zapreminu od 2,5 litara i dostavlja 400 ks (isto kao i ranije) i 500 Nm (20 Nm više nego pre). Audi ističe da se maksimalna snaga sada razvija na 5.600 o/min, što je manje nego kod prethodnog RS3.

Nekadašnji model često je imao problema sa pregrevanjem kočnica. U Audiju navode da su se temeljno posvetili ovom problemu, te da su sada postavljene kočione „čeljusti“ sa šest klipova umesto nekadašnjih osam. Nemci tvrde da su poboljšali sistem hlađenja kočnica, pa im je tako potrebno 20% manje vremena da se ohlade. Marka sa četiri prstena opcionalno nudi i karbon-keramičke kočnice.

Performanse su, naravno, na vrlo visokom nivou. Novi RS3 obavlja sprint do „stotke“ za svega 3,8 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h – za osnovne modele. Ukoliko se uzme neki od dodatnih paketa – maksimalna brzina može iznositi 280 ili čak 290 km/h.

Što se tiče dizajna, nema nekih većih iznenađenja, niti su se ona uopšte i očekivala. Novitet je evolutivni iskorak u odnosu na nekadašnji model. Napred vidimo branik specifičan za RS proizvode Audija, kao i atraktivnu restilizovanu Singleframe rešetku. Veliki usisnici za vazduh odaju sportske ambicije ovog kompakta.

Audi RS3 dolazi standardno „obuven“ u naplatke od 19 cola sa desetokrakim felnama. Opcionalno, nemački brend nudi i specijalne felne sa pet krakova i značkama „RS“ istog prečnika kao i standardna varijanta. Na zadnjem delu vozila dominira veliki difuzor integrisan u zadnji branik, kao i dva ovalna završetka izduvnih cevi.

Enterijer poprilično liči na ono što smo već imali priliku da vidimo kod S3. Dakle, ispred vozača je digitalni displej od 12,3 cola koji igra ulogu instrumentalne table, dok je povrh centralne konzole ekran od 10,2 inča putem kojeg se upravlja informativno-zabavnim sistemom. Poseban šmek kabini daje mali, sportski upravljač zasečen sa donje strane sa crvenom ili zelenom vertikalnom trakom na vrhu. Nemačka marka je prvi put kod ovog modela omogućila i zeleni kontrastni štep na sedištima, vratima i armaturnoj tabli.

Audi navodi da novi RS3 ima specijalan drift režim, koji omogućava driftovanje ovom vozilu. Ostatak naprednih, aktivnih i pasivnih bezbednosnih sistema prenet je iz ostalih modela ovog proizvođača.

Novi Audi RS3 ostaje dostupan kao hečbek i sedan. Prodaja performantnog modela startovaće u Evropi u narednim danima. Početna cena za RS3 Sportback iznosiće 60.000 evra, dok će za limuzinsko izdanje biti potrebno izdvojiti 2.000 evra više.

AutoRepublika 

(482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Moćno, nema šta. I unutrašnjost jedna od najboljih za A3 do sada, nikad nisam voleo one okrugle otvore. Cijena odgovarajuća.