1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Geely Binrui Cool nosiće prvi motor stvoren u „koprodukciji“ s Volvoom
Novi Geely Binrui Cool nosiće prvi motor stvoren u „koprodukciji“ s Volvoom
3

Novi Geely Binrui Cool nosiće prvi motor stvoren u „koprodukciji“ s Volvoom

3.79K
3
Podelite sa prijateljima:

Limuzina Geely Binrui predstavlja najbližeg rođaka krosovera s oznakom Geely Coolray. Izrađeni su na istoj modularnoj arhitekturi BMA koja je debitovala 2018. godine, s razlikom od jednog meseca. Binrui je sada već provučen kroz drugi talas modernizacije, s tim da je to prvi put bio lagani zahvat, dok se već sad može smatrati dubinskim ažuriranjem.

Osveženi sedan Geely Binrui Cool je predstavljen pred radoznalom publikom Narodne Republike Kine.

Dizajn njuške noviteta je rešen u stilu „energetske oluje“ koji predstavlja novi izraz marke, a koji se koristi od prošle godine, iako praktično predstavlja drugu vrstu „X face“. Novi sedan je dobio i novu rasvetu na prednjem i zadnjem kraju vozila i ona je u potpunosti izvedena u LED tehnologiji, ali se u ista u vizuelnom smislu skoro i ne razlikuje od one s vozila pre modernizacije.

Novi branici su doprineli uvećanju ukupne dužine vozila za nekih 30 milimetara, pa tako osveženi sedan meri 4.710 mm, dok su na zadnjem kraju vidljiva i dva završetka izduvnih cevi. Važno je reći da su to funkcionalne komponente, a ne lažne kao kod nekih izvikanih evropskih brendova (ne mislimo na BMW).

Geely Binrui se nudi i u sportskoj verziji. Takva modifikacija nosi indeks F-Type i leži na felnama promera od 17 inča. Poseduje i kontrastne umetke na karoseriji, a može se reći da nudi i karoserijske dodatke nabusitog, agresivnog stila. Uključuje takve branike i takozvane suknjice u donjoj zoni bokova limuzine, a tu je i masivni spojler na poklopcu prtljažnika. On oblikom imitira zadnje krilo.

Putinčka kabina redizajniranog sedana je u potpunosti nova. Ispred vozača se nalazi ekran virtuelne instrumentacije i on po dijagonali nudi 10,25 inča. Neposredno uz njega je pričvršćena i jedinica dijagonale 12,3 inča i ona služi za prikaz postavki informativno-zabavnog sistema. Pride je i osetljiva na dodir prstiju.

Nakon restilizacije nije moguće primetiti zaseban panel s komandama za rad uređaja za klimatizaciju, a to je tako zato što su iste izmeštene u potpunosti u softver multimedijalnog sistema. Umesto klasične ručice menjača, instaliran je pokretni džojstik i dodatni tasteri s tom funkcijom. Prestižnije verzije putnicima nude i napredno ambijentalno osvetljenje s izborom neke od 72 ponuđene boje svetala.

Važna novina je skrivena ispod poklopca motora. Geely Binrui Cool će biti prvi model marke koji će dobiti pravo na korišćenje novog motora koji je isto tako prvi proizvod novog preduzeća nazvanog Aurobay. U pitanju je ćerka firma holdinga koja je oformljena prošle godine. Nastala je spajanjem društva zaduženih za razvoj pogonskih sklopova iz Volvoa i Geelija.

Nova pogonska jedinica nosi naziv BHE15. Radi se o turbobenzinskom četvorocilindrašu radne zapremine od 1.499 kubnih centimetara, a koji isporučuje zavidnu 181 konjsku snagu. Menjačka kutija je robotizovana s dvostrukom spojnicom, što je koncept koji je nama najpoznatiji, verovatno iz grupacije Volkswagen (DSG).

Do sada je Binrui bio nuđen jedino sa starim turbobenzinskim četvorocilindrašem zapremine 1,4 litre i 141 konjskom snagom. Razvijen je pre spajanja s razvojnim centrom koji je funkcionisao u okviru Volvoa i uparen je bio s ručnim menjačem ili s varijatorom. Najverovatnije je da će ostati da služi u gami i restilizovanog sedana, ali će ga biti moguće dobiti samo u kombinacijama bližim početku liste ponude.

Premijera modela Binrui Cool će biti upriličena na aprilskom Salonu automobila u Pekingu i on će tada i ući u prodaju na kineskom tržištu Trenutna cena limuzine s oznakom Geely Binrui varira u rasponu od 12,6 do 17,4 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(3790)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

Sto pre Kinezi dodju u Evropu, bice bolje za sve.

Iznogud Časni

zamisli molim te, iako nema nikakvih prepreka, niko se nije nasao da uvozi ovo, a danas sve zivo uvoze iz kine. ncap, papiri,homologacija?

Mile

Kod mene u Kuvajtu se godišnje više proda kineskih automobila nego novih nemačkih ili francuskih u Srbiji i svake godine se prodaje više nego prethodne.
Razlika između dve generacije istog modela kod Kineza je nebo i zemlja i nekim slučajevima, više razlike u mehanici ima nego između golfa 4 i golfa 8.