1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari i Lamborghini doniraju novac za Ukrajinu, obustavili isporuke za rusko tržište
Ferrari i Lamborghini doniraju novac za Ukrajinu, obustavili isporuke za rusko tržište
0

Ferrari i Lamborghini doniraju novac za Ukrajinu, obustavili isporuke za rusko tržište

133
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođači sportskih automobila pridružili su se ostatku sveta u podršci Ukrajini i sankcijama Rusiji. 

Lamborghini je potvrdio da će uputiti donaciju humanitarnim organizacijama kako bi podržao najugroženije u Ukrajini, ali su saopštili i da će prestati sa poslovanjem u Rusiji. Ta odluka će trajati onoliko koliko budu trajala i ratna dejstva na istoku Evrope… Lamborghini je još jedan brend iz VW grupe koji prestaje sa funkcionisanjem u Rusiji.

Ferrari je napravio sličan, ali bi se reklo ipak ubedljiviji i konkretniji potez. Proizvođač iz Maranela doniraće milion evra dobrotvornim organizacijama koje deluju u Ukrajini, no otišli su korak dalje. Ferrari namerava da pomogne udruženjima u Italiji, u okolini Maranela, koja se pripremaju za prihvat ukrajinskih izbeglica.

Benedeto Vinja, izvršni direktor Ferrarija, potvrdio je da će i ta marka zaustaviti proizvodnju vozila za ruske kupce. „Nadamo se brzom povratku dijalogu i mirnom rešenju, ali ne možemo ostati indiferentni povodom patnje koju pogođeni preživljavaju. Naše misli su sa njima“, kazao je Vinja.

Na taj način su se italijanski proizvođači pridružili nizu kompanija i brendova koji su uputili novčanu pomoć Ukrajini. Po milion evra već su donirali Porsche, Volkswagen, Nissan, Stellantis… Ujedno, sve je više onih preduzeća koji zaustavljaju poslovanje u Rusiji. Čini se da su sankcije i posledice sve snažnije…

AutoRepublika 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments