1. Home
  2. Vesti
  3. Kriza u Ukrajini ima ogromne posledice za BMW
Kriza u Ukrajini ima ogromne posledice za BMW
1

Kriza u Ukrajini ima ogromne posledice za BMW

507
1
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend primoran je da zaustavi proizvodnju u nekolicini evropskih fabrika zbog problema sa snabdevanjem. 

The Frankfurter Allgemeine Zeitung poziva se na izvore iz samog BMW-a koji su im potvrdili da će ta marka u potpunosti obustaviti proizvodne trake u više pogona na Starom kontinentu. Tako će sa radom privremeno prestati fabrike u Minhenu i Dingolfengu, zatim matični pogon Minija u Engleskoj u Oksfordu, a biće zaustavljena i proizvodnja motora marke BMW u Austriji.

I ostali pogoni BMW-a moraće da prilagode proizvodnju, jer nemačka marka navodi da je vrlo otežano dobavljanje kablova iz Ukrajine, a tamo su locirane primarne fabrike komponentaša sa kojim bavarski brend sarađuje. Reč je o kompaniji Leoni, koja je već potvrdila da pokušava da reši probleme u vezi sa logistikom, kao i da uveća proizvodnju na drugim lokacijama.

BMW nije jedini koji ima problema sa proizvodnjom zbog ukrajinske krize. Škoda je već potvrdila da će umanjiti količinu stvorenih primeraka električnog modela Enyaq upravo zbog nedostatka delova. No, taj nedostatak izazvan je Volkswagenovom odlukom da pauzira rad dve fabrike (u Emdenu i Cvikauu) gde se vrši montaža delova za električna vozila čitave grupacije.

Kako trenutno stvari stoje, navedeni pogoni BMW-a neće raditi čitave sledeće nedelje, a možda i duže ukoliko se problem sa nabavkom kablova ne reši u skorije vreme. Osim toga, Bavarci su naveli da traže druge partnere koji bi im mogli dostaviti željene komponente.

AutoRepublika 

(507)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Taksisti u DE na „aparatima“ jer se E klasa više ne prodaje!