1. Home
  2. Vesti
  3. Bivši šef Opela ušao u tim Nikole
Bivši šef Opela ušao u tim Nikole
0

Bivši šef Opela ušao u tim Nikole

173
0
Podelite sa prijateljima:

Mihael Lošeler je novi predsednik Nikole, kompanije koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona. 

Lošeler je predvodio Opel u doba kada je tu marku preuzela PSA grupacija i uspeo je da za vrlo kratko vreme vrati brend iz Riselshajma među profitabilna preduzeća. Nakon odlaska iz Opela, ovaj nemački menadžer otišao je u vijetnamski VinFast. Ipak, u ovoj kompaniji se zadržao samo pet meseci i napustio je uz obrazoloženje da odlazi nazad u Evropi iz ličnih razloga.

„U doba kada Nikola uvećava svoju proizvodnju, iskusan i poštovan veteran poput Mihaela dodatno pojačava naš tim“, rekao je Stiven Girski, predsednik upravnog odbora Nikole. „Upoznat je sa proizvodnjom, upravljanjem i prodajom, kao i sa najnovijim tehnologijama“, stoji u saopštenju američke kompanije. Lošeler će odgovarati izvršnom direktoru Nikole – Marku Raselu.

Nikola će masovne isporuke svojih baterijskih vozila startovati početkom naredne godine u SAD, dok će verzije sa gorivnim ćelijama stići 2023. godine. Interesantno je da Nikola planira i proizvodnju u Nemačkoj, pa je moguće da Lošeler biti uključen u taj deo operacija ovog američkog preduzeća.

Inače, prvi električni kamioni Nikole već su stigli do novih vlasnika, i to krajem prethodne godine. Još ranije, ova kompanija je najavila da se neće ograničiti samo na kamione. U planu je proizvodnja i čamaca, ATV vozila i mnogobrojnih sličnih proizvoda za laganu terensku vožnju.

AutoRepublika 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments