1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Multipla na renderu
Fiat Multipla na renderu
4

Fiat Multipla na renderu

1.92K
4
Podelite sa prijateljima:

Da li bi ovako izgledalo moderno izdanje Multiple? 

Multipla je većini ljubitelja automobilizma asocijacija na verovatno jedan od najružnijih modela u istoriji. Ovaj MPV se proizvodio između 1998. i 2010. godine u Evropi, dok je u Kini, doduše pod drugom oznakom, potrajao sve do 2013. godine. Dizajn je bio nešto uspešniji nakon restilizacije koja je sprovedena 2004. godine, ali je Multipla ostala urezana u sećanju svih kao ružan automobil.

Danas se sa vremena na vreme neki hrabri dizajner upusti u avanturu da pokuša da osmisli novu generaciju Multiple. Takvog modela sasvim sigurno neće biti, jer ni „naš“ 500L nema svetlu budućnost, kao i u ostalom čitav MPV segment.

Ovaj poprilično realističan render ukazuje na to da je autor ostao veran formi nekadašnje Multiple, ali da ju je detaljno osvežio modernijim detaljima. Vidimo kamere umesto tradicionalnih bočnih retrovizora, a prisutni su i stilski elementi aktuelnih Fiatovih modela.

Tako je prednja svetlosna grupacija u potpunosti prekopirana od električnog Fiata 500, dok su točkovi preuzeti od konceptualnog Centoventija, koji bi zapravo trebalo da predstavlja uvod u novu generaciju Pande.

Bilo kako bilo, nove Multiple svakako neće biti, tako da sve ostaje u domenu mašte i digitalnog sveta.

Izvor: SRK Design

AutoRepublika 

(1915)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn Multiple je greska tipa „pacji kljun“ koja se godinama „multiplicirala“ umesto da se temeljno koriguje. Ovaj dizajner upravo pokusava da prvobitnoj greski produzi zivot?! Osnovna karakteristika Multiple, osim sto je ruzna, jesu tri mesta za sedenje u jednom redu. Duzina Multiple je priblizna duzini Golfa a sa tom dimenzijom ona nudi 6 sedista. Zbog toga je Multipla od samog pocetka bila neuobicajeno sirok auto. U medjuvremenu su svi automobili postali siroki pa to vise nije tako upadljivo. Mislim da bi najbolja forma za Multiplu bila minivan sa tzv. „monovolumenskim“ dizajnom. Kada bih dobio dozvolu za perfekciju, dao bih joj… Pročitaj više »

Cuore sportivo

Multipla je većini ljubitelja automobilizma asocijacija na verovatno jedan od najružnijih modela u istoriji.

Jedino idiotima i Klarksonu. Njega jedino postujem ostalo su idioti 😀 haha Multipla bas bilo fino, neobicno auto. Sjecam se prvi put kad sam je vidio kad sam bio dijete. Nesto sasvim novo i drugačije sa ogromnim stalkima. Bas ko soba na 4 točka. Baš mi bilo cool. Onda nakon par godina vidim moroni govore kako je to najružnije auto ikad.

Soomruck

Pontiac Aztek, e to je šampion!

Matija

U medjuvremenu je Multipla porasla – sad je autobus! 🙂

comment image