1. Home
  2. Vesti
  3. Kada će stići sledeći Dacijin električni automobil?
Kada će stići sledeći Dacijin električni automobil?
0

Kada će stići sledeći Dacijin električni automobil?

158
0
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka je na mala vrata započela elektrifikaciju svoje game, a naredni električni model ovog brenda nećemo videti u skorije vreme.

Umesto potpune elektrifikacije portfolija, Dacia će se osloniti na miks prodaje benzinskih motora, hibrida i EV četvorotočkaša. U ovom trenutku, jedini električni model Rumuna jeste Spring, koji je odmah na početku karijere pokazao ogroman potencijal.

Dacia bi uskoro trebalo da kompletira ponudu Springa sa dolaskom teretne varijante, čime će dodatno pospešiti prodaju u Evropi. Ovaj baterijski krosover iz A segmenta već je dokazao da postoji želja kod kupaca za jeftinim električnim vozilima. Prošle godine je u Evropi do vlasnika stiglo više od 27.000 primeraka, što je pokazatelj da Dacia može prodavati i električne automobile…

Pre nekoliko nedelja potvrđeno je da će naredni rumunski EV model počivati na CMF-BEV platformi. Tu arhitekturu koristiće i nadolazeći Renault 5, ali i buduća Nissanova Micra. No, šta je sa Dacijinim električnim automobilom?

On bi trebalo da predstavlja EV pandan Sanderu, aktuelnom bestseleru ovog brenda. Prema poslednjim glasinama, električni hečbek bi trebalo da se pojavi najranije 2025, mada je realnije očekivati ga na sceni 2026. godine.

O njemu se ne zna gotovo ništa… Ipak, može se reći da neće imati veći domet od 400 km, jer je Renault još ranije najavio da će CMF-BEV platforma biti u stanju da podrži baterije koje ne bi mogle da dozvole veću autonomiju kretanja od pomenute granice.

Može li budući subkompaktni EV model Dacije napraviti uspeh sličan onom koji je ubeležio Sandero? Teško pitanje jer će glavni problem biti spustiti cenu električnog vozila i učiniti ga atraktivnim kupcima koji žele jeftino prevozno sredstvo.

AutoRepublika 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments