1. Home
  2. Vesti
  3. Svaki deseti prodati Volvo ove godine biće EV
Svaki deseti prodati Volvo ove godine biće EV
0

Svaki deseti prodati Volvo ove godine biće EV

106
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki apetit švedske marke za baterijskim vozilima. 

Volvo želi da ove godine 10% od njegove ukupne prodaje otpadne na potpuno električne automobile, što je gotovo dva puta više nego što je to bio slučaj prethodne godine. Finansijski direktor Volvoa, Bjorn Anval, uveren je da je moguće dostići ovaj cilj. On tvrdi da kriza sa nedostatkom poluprovodnika polako popušta, kao i da će preuzimanje fabrike u Kini biti dodatan korak u dobrom pravcu.

„Sada se naš fokus pomera ka EV modelima. Moramo postići isto što i sa PHEV modelima, da sa udela od 6% u našoj prodaji stignemo do 34%. To je težak put ali imamo dobru organizaciju i kadri smo da ispunimo ciljeve“, rekao je Anval.

Odlazeći šef skandinavskog proizvođača, Hakan Samuelson, potvrdio je da su na dobrom putu da postanu potpuno električni brend do 2030. godine, iako trenutno imaju skromnu prodaju električni vozila. „Imamo u ponudi veliki broj baterijskih vozila, ali smo započeli novu nišu sa električnom serijom 40. Stiže i naša EV perjanica, a nakon toga ćemo plasirati manji automobil, seriju 20, koja će biti vrlo važna sa aspekta uvećanja prodaje električnih četvorotočkaša za Volvo“, istakao je izvršni direktor ove marke.

Samuelson je potvrdio da će Volvo ove godine predstaviti novi električni model, koji bi trebalo da bude naslednik za XC90. Do sada je bilo glasina da će taj budući četvorotočkaš nositi naziv Embla, kao i da neće biti tipičan SUV…

AutoRepublika 

(106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments