1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Telluride privlači kupce sa dubokim džepom…
Kia Telluride privlači kupce sa dubokim džepom…
4

Kia Telluride privlači kupce sa dubokim džepom…

1.14K
4
Podelite sa prijateljima:

…Što će reći one koji mogu za vozilo da izdvoje više od 32.000 dolara

Kia je u Sjedinjenim Američkim Državama dugo godina bila poznata kao brend koji uglavnom privlači one kupce kojima finansije nisu baš najveći izvor samopouzdanja. Takvi kupci uglavnom nisu bili u stanju da se kvalifikuju za bankarske kredite za kupovinu od drugih marki pa bi im Kia bila poslednji (to jest jedini) izbor.

Ali situacija se polako menjala, a koliko je proizvođač iz Koreje daleko dogurao najbolje pokazuje model Telluride. Ne samo što je dobio izuzetno visoke ocene medija u poređenju sa glavnim konkurentima već je počeo da privlači i kupce koji su spremni da potroše visoke sume novca na svoj automobil.


Telluride je debitovao početkom godine u takozvanoj „mid-size“ (srednjoj) kategoriji krosovera gde, po američkoj klasifikaciji, dominiraju Ford Explorer, Toyota Highlander, Honda Pilot, Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Traverse, Nissan Pathfinder i mnogi drugi.

Dok je osnovni model relativno „jeftin“ sa početnom cenom od 32.785 američkih dolara, iz Kije kažu da se čak 70% kupaca odlučuje za bogatije opremljenu verziju EX dok najskuplji model iz ponude SX košta celih 42.585 dolara. Sa punom opremom Telluride lagano ulazi u teritoriju premijum vozila i koštaće kupca oko 55.000 dolara.


Ali i pored toga, Kia je veoma zadovoljna dosadašnjim prodajnim rezultatima. Menadžeri izložbeno-prodajnih salona kažu da ovaj krosover provede izložen svega desetak dana pre nego što pronađe kupca, što je jedan od najnižih brojeva u automobilskoj industriji, odnosno ovo je model koji se najbrže prodaje.

Do kraja septembra proizvođač je isporučio nešto više od 40.000 jedinica, a jednaku popularnost ima i mehanički blizanac Hyundai Palisade. Navedena cifra nije ni približna onoj sa kojom se Highlander i Explorer mogu pohvaliti, ali je ipak reč o daleko poznatijim markama sa većim brojem maloprodajnih čvorišta i već dokazanim modelima.


Neki mediji, kao što je ugledni magazin Car & Driver, je čak otišao toliko daleko da kaže da se Telluride SX može smatrati premijum modelom i da donosi opremu koju nemaju ni Cadillac XT6 ili Acura MDX.

Na kraju dana, svaki današnji ugledni proizvođač je startovao sa niskom cenom protiv poznate konkurencije pre nego što je stekao ime za sebe. Možda je došao takav momenat i za Kiju …

A možda i korejski proizvođač izdvaja opscene iznose kako bi rezultati recenzija u uglednim medijima poprimili takve note kakve su navedene u prethodnom delu teksta. Naime, nisu retki ni potpuno obrnuti slučajevi gde je vlasnike koji odlaze u drugu krajnost (neosnovano) sramota da po gradu vozaju Kijin amblem na haubi, pa ga menjaju drugim.

AutoRepublika

 

(1142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Gledam enterijer, prvo što pomislim kad će više da menjaju ovaj odvratan znak, kad ono odmah ispod enterijera gle.. 🙂

Inače meni jedno 17 puta uspelija od Palisade-a, koji mi je red veličina Milenka jovanova, da uđu što dublje u b.lju Amerima, pa napravili grotesknu alotropsku modifikaciju Explorera..

Bungi

Kia uopšte nema „odvratan“ amblem.Ovalne znakove imaju i Ford,Hyundai i Toyota.Ovaj model je tenk od auta,prilagođen američkom tržištu a za naše uslove preglomazan.

Mercedesklub.rs

Izgleda 10 puta luksuznije od x5