1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Lamborghinija veruje da će SUS motori živeti i posle 2030.
Šef Lamborghinija veruje da će SUS motori živeti i posle 2030.
0

Šef Lamborghinija veruje da će SUS motori živeti i posle 2030.

333
0
Podelite sa prijateljima:

Čuveni proizvođač superautomobila koji posluje pod kapom mamutske grupacije Volkswagen je mesto gde svoje menadžerske veštine, s pozicije izvršnog direktora, godinama unazad brusi Sefan Vinkelman. S tog mesta je i dao intervju jednom nemačkom nedeljniku čiji je, verovatno najzanimljviji segment onaj koji se tiče prognoze u vezi trajanja životnog veka motora s unutrašnjim sagorevanjem, u smislu komercijalne upotrebe tog tehnološkog pogonskog rešenja.

„Sačekaćemo. Moramo da vidimo šta će biti moguće ponuditi od vozila, a da bude s motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva nakon 2030, i nakon što se sprovede hibridizacija palete pogonskih sklopova,“ kazao je on u mikrofon novinaru pomentog nedeljnika po imenu Welt am Sonntag.

„Jedna od mogućnosti očuvanja implementacije SUS motora bi podrazumevala sagorevanje sintetičkih, veštačkih goriva.“

Vinkelman je prošlog meseca izjavio da je italijanski Lamborghini planirao da predstavi prvi električni model pre isteka ove decenije, ali pred njen kraj, naglašavajući da preduzeće zauzima oprezniji pristup nakon što su se prošle godine pojavili komentari najave da će novi električni model debitovati u drugom delu ove decenije.

Lamborghini muke muči, uostalom kao i konkurencija u vidu brendova kakvi su Ferrari, Aston Martin (s modelom Lagonda) i McLaren, na temu konverzije palete modela u ponudi na električni pogon, ali bez gubitka karakterističnih, vrhunskih performansi koje bi bile u skladu s planiranim cenovnim pozicioniranjem (u vasioni).

AutoRepublika

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments