1. Home
  2. Vesti
  3. Puma je ubedljivo najprodavaniji automobil Forda na Starom kontinentu
Puma je ubedljivo najprodavaniji automobil Forda na Starom kontinentu
11

Puma je ubedljivo najprodavaniji automobil Forda na Starom kontinentu

310
11
Podelite sa prijateljima:

Krosover iz B segmenta američke marke ubeležio je ozbiljan uspeh na evropskom tlu u prethodnoj godini.

Ford je sa ove strane Atlantika tokom 2021. godine prodao 553.658 vozila, što je pad od 19,2% naspram 2020. godine. Kada se podaci uporede sa periodom pre pandemije korona virusa (2019.), onda je manjak daleko izraženiji i iznosi ogromnih 44,6%!

Najpopularniji model Forda u Evropi jeste Puma. Subkompaktni SUV može se pohvaliti rastom prodaje od 12% i sa ukupno 132.887 registracija. Iza nje je Kuga uz 106.435 isporučenih jedinica i plusom od 35%.

Prosta matematika kaže da ova dva četvorotočkaša imaju ukupno više od 239.000 prodatih komada, skoro pa polovina od ukupnog plasmana Forda na našem kontinentu. Dakle, da nije bilo Pume i Kuge, Ford bi se našao u vrlo lošoj situaciji u ovom delu sveta…

Focus se nekako probio do 94.845 kupaca, uz frapantan pad od 45%, a nešto lošija je Fiesta sa 81.662 dostavljena primerka (-47%). Niskobudžetni EcoSport došao je do 31.331 potrošača, uz manjak od 34% naspram 2020. godine.

Električni Mach E ukazuje da ima ozbiljan potencijal na EV tržištu u Evropi. Prošle godine je ostvario gotovo 23.000 registracija, što je rezultat vredan pažnje s obzirom na vrlo visoku cenu tog vozila.

Ostareli Ford Mondeo će uskoro u penziju, a “plavi oval” planira da ga zameni nekim drugim proizvodom koji će napustiti tradicionalnu koncepciju limuzine/karavana. U prošloj godini Mondeo je dostavljen u 12.668 jedinica (-40%).

Legendarni Mustang uspeo je nađe put do 4.190 novih vlasnika, što je za 41% slabiji rezultat nego 2020. godine. S-Max je brojao do 7.474 isporuke (-44%), dok je Explorer stigao do 5.527 (+117%). Ford Galaxy je tokom prethodne godine prodat u 4.744 primerka (-42%).

AutoRepublika 

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bravo za Ecosport ..
Ako ne grešim, bio je na NCAP-u iste godine kada i prethodna generacija Sandera (možda 2014) I osvojio isti broj „zvezdica“. I još se uspešno prodaje.
Kod nas ga ima za oko 16,5-18 hiljada, što je super cena ako se ima u vidu da je 125ks, a Sandero Stepway sa 90 ks lako prebaci 15,5 hiljada (za TNG još 700, ali, onda pri toplijem vremenu ide i na 100ks).

BB

Ja se ne sjećam da li sam tu Pumu vidio uživo…

moron

Uh, ima ih „kao blata“ … Bez imalo „šege“. Češća je na ulicama BG nego novi focus. Svakako neuporedivo više nego nove Kuge.

BB

Mi smo nekad imali šalu šta znači PUMA kao skraćenica na trenenrkama… 🙂

moron

?

BB

P…rsko Udruženje Mladih Amatera

moron

🙂

Pomponije

U Srbiji ih ima podosta… Fora je i u OK ceni, test vozila sa 7-8.000 km se mogu kupiti za manje od 19.000 evra…

Da imam novca za novi SUV iz B segmenta, Puma bi mi bila u najužem izboru, po svim osnovama…

TheStig

Rekoh ti ja juce, kod oftamologa pod hitno. 😁

BB

Pa zar tebi trebaju oči da bi određivao kvalitet? Zar vi, mlađe generacije, ne pipate enterijer 😉

TheStig

Rekao si da ne viđaš Pume. A ima ih. Znači ne služi te vid. BeBe ja samo pipam žene 😁