1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Land Cruiser – na isporuku vozila u Japanu se čeka četiri godine
Toyota Land Cruiser – na isporuku vozila u Japanu se čeka četiri godine
6

Toyota Land Cruiser – na isporuku vozila u Japanu se čeka četiri godine

626
6
Podelite sa prijateljima:

Toyotin terenac ima ogromnu listu čekanja na domaćem tržištu.

Potražnja za novim Land Cruiserom je ogromna u Japanu još otkako je predstavljen prošle godine. Toyota je sada saopštila da je primila 21.500 narudžbina za ovaj model u Japanu. No, to je veliki problem za ovu marku.

Naime, Toyota je isplanirala da nameni samo 5.000 jedinica na godišnjem nivou za tamošnje kupce. Prosta matematika kaže da oni koji su među poslednjima naručili svoj primerak, čekaće ga najmanje četiri godine!

Japanska marka nije navela koji su razlozi za ovako mali broj namenjenih vozila, ili koji su problemi u vezi sa proizvodnjom, mada se može nagađati da se radi o nestašici poluprovodnika i mikročipova.

“Drago nam je da je novi Land Cruiser ovako lepo primljen širom sveta. Izvinjavamo se zbog kašnjenja sa isporukama”, stoji u saopštenju Toyote. Dodaje se i da je procena da će oni koji ovog trenutka poruče svoj Land Cruiser morati da čekaju oko četiri godine.

“Intenzivno ćemo raditi na tome da smanjimo period čekanja”, navode nadležni u Toyoti. Sasvim je sigurno da će ovakav rasplet imati negativne posledice na prodaju Land Cruisera na matičnom tržištu.

AutoRepublika 

(626)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Juče sam ja ovo spominjao…4 godine, a Toyota (velika, ima para a nije u stanju da napravi auto)…

da11

Hahahahhahahahaha kakva ogromna lista cekanja imaju 20000 vozila. Pa to moze biti ogromna za Ferrari koji proizvode 10 000 godisnje.
Pa Land Rover je u jednom kvartalu 2021 prodao 18 000 Defendera.
Iskreno puno sposobniji terenac je Defender od toyote.

S mile

I meni je ova vest nabudžena. Jedino zbog nedostatka komponenata.

TheStig

Sposobniji mozda ali kvarljivi jedno 8 puta. Apsolutno poznato da Land Rover i elektronika ne idu dobro zajedno. 😅

BB

Pa kako se može pokvariti auto koji nije ni proizveden? 😉

BB

Mene ovo podsjeća kada Pavle Čutura naručuje tri pasulja ali kaže konobarici da donosi jedan po jedan 🙂
dakle naručiš tri Toyote pa kada jednu izgustiraš a ono stigne na isporuku sljedeća 🙂
A rugali su se nekada DDR i SSSR… kada je Lada stara nekoliko godina bila skuplja nego nova.