1. Home
  2. Vesti
  3. Policija u Dubaiju prekinula međunarodni lanac krađe i krijumčarenja skupocenih automobila
Policija u Dubaiju prekinula međunarodni lanac krađe i krijumčarenja skupocenih automobila
0

Policija u Dubaiju prekinula međunarodni lanac krađe i krijumčarenja skupocenih automobila

520
0
Podelite sa prijateljima:

Snage reda i zakona u Dubaiju uhvatile su na delu organizovanu kriminalnu grupu koja je pokušala da ukrade i izveze iz zemlje jedan Lamborghini Urus. 

Kako navode predstavnici tamošnje policije, ovo je trebalo da predstavlja početak velike operacije sa krađom skupocenih luksuznih vozila u tom emiratu, i potom njihov izvoz na druga tržišta van UAE.

Džamal Salem al Džalaf, jedan od direktora u policiji Dubaija, kaže da je čitava istraga počela nakon što je stigla dojava jedne od agencija za rentiranje vozila. Zaposleni u toj agenciji posumnjali su na moguću krađu automobila koji su iznajmili jednoj osobi poreklom iz Istočne Evrope.

Al Džalaf navodi da je kriminalna grupa bila vrlo dobro organizovana, te da su koristili najmoderniju tehnologiju kako bi sprečili moguće lociranje vozila putem GPS-a. Ipak, policija je brzo pronašla osumnjičene i pratila njihove aktivnosti, sve dok ih bukvalno sami nisu odveli do ukradenog luksuznog SUV-a.

Uhapšena su četiri muškarca, i svi su državljani jedne zemlje iz Istočne Evrope. Policija je stanu u luksuznoj četvrti u Dubaija, koji su ova četvorica kriminalaca iznajmila, pronašla i alate za pravljenje novih tablica, kao i lažna dokumenta za ukradena vozila. Sve je to trebalo da im omogući da automobile bez problema izvezu iz zemlje.

Policija u Dubaiju ističe da je uhapšena grupa bila uveliko spremna da četvorotočkaše pošalje van države, ali još nije jasno gde su planirali da ih pošalju. Istraga se nastavlja, jer se veruje da su uhapšena lica samo deo šire kriminalne organizacije.

Mada su pripadnici MUP-a u Dubaiju najčešće na stranicama automobilskih portala zbog flote sportskih i luskuznih vozila koje poseduju, očigledno je da ne spavaju na lovorikama, već da rade svoj posao.

AutoRepublika 

(520)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments