1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla je i zvanično ušao na tursko tržište
Tesla je i zvanično ušao na tursko tržište
1

Tesla je i zvanično ušao na tursko tržište

266
1
Podelite sa prijateljima:

Američka marka dodala je Tursku na spisak zemalja u kojima prodaje svoje automobile. 

Tesla nastoji da uveća svoje prisustvo u Evropi. Zbog toga se i gradi fabrika u Nemačkoj, gde će se proizvoditi jedinice Modela 3 i Modela Y za kupce na Starom kontinentu. Amerikanci su sada zvanično prisutni i u Turskoj. Nema daljih podataka o tome kako će izgledati poslovanje Tesle u ovoj zemlji.

Turci nisu neki naročito veliki obožavaoci električnih vozila. Šta više, prošle godine je najprodavaniji model u toj državi bio Fiat Egea, odnosno Fiat Tipo, što je i logično jer je u pitanju automobil koji se i proizvodi u Turskoj. Na podijumu su mu društvo pravili Toyota Corolla i Renault Clio.

U 2021. godini u Turskoj je prodato blizu 4.000 električnih četvorotočkaša. To je ozbiljan rast naspram 2020. kada ih je registrovano manje od 1.600. Prema procenama lokalnih novinara, u Turskoj trenutno na drumovima ima između sedam i osam hiljada električnih automobila. Videćemo da li će se to drastično promeniti sa dolaskom Tesle…

AutoRepublika

(266)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Dildo je njihov nacionalni auto koji će se pojaviti još juce pa nikad da dodje kao da ga alfa pravi. Oni imaju neke čudne poreze na auta pa su zarad toga cijene bibija jako visoke. Cijena benzina je jako niska, glavni preduvjet za dildu je dizanje cijenje nafte, sto je rekao onaj analitičar da nafta danas košta kao sto je prije “pandemije” 40€ niko ne bi vozio dilde i proces prelaska na dildu bi bio nepovratno zaustavljen. Te se iz toga vidi da vlada u sjeni drma svjetskom scenom vec 300 godina, stvaraju državu za ćoravog “boga” i njegovo pojavljivanje.”,… Pročitaj više »