1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Stellantisa odgovorio kritičarima iz Nemačke
Šef Stellantisa odgovorio kritičarima iz Nemačke
16

Šef Stellantisa odgovorio kritičarima iz Nemačke

843
16
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Stellantisa, Karlos Tavareš, kritikovao je one koji ne žele da Opel prepusti svoje fabrike u Riselshajmu i Ajzenahu Stellantisu na upravljanje. 

Nakon što su se prošle godine pojavile glasine da bi Opel mogao da ustupi svoje pogone matičnom Stellantisu u domicilu, digla se velika buka u Nemačkoj. Kako od strane zaposlenih u ovim fabrikama i radničkih sindikata, tako i iz političkog vrha te zemlje. Ispostavilo se da je Tavareš zaista planirao da odvoji pogone od Opela, ali da je od toga odustao, zbog pritiska javnosti…

„Niko ne govori o tome da smo učinili da Opel posle dugo godina opet bude profitabilna kompanija“, kaže Tavareš. „Želeli smo da damo veću autonomiju fabrikama u Nemačkoj“, istakao je šef Stellantisa. On je dodao da veruje da se iza svega kriju političke igre, jer niko ne govori o pozitivnim stvarima u vezi sa brendom iz Riselshajma.

„Otkako je Opel prešao pod okrilje PSA grupe o njemu se govori samo loše, a istina je da je posle debelog minusa sada došao do toga da beleži zaradu na kraju godine“, navodi Karlos Tavareš. Ipak, izvršni direktor Stellantisa nije dao konkretnije objašnjenje zašto stižu opstrukcije iz Nemačke…

Moguće je da iza svega zaista stoji državni vrh koji želi da zaštiti ostale germanske marke, pre svega one pod upravom Volkswagen grupacije. Uostalom, nije nikakva tajna da Volkswagen i nemački političari idu ruku pod ruku već decenijama unazad.

AutoRepublika 

(843)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

🙂

Cuore sportivo

Ućeraj njemcima 😆

Iznogud Časni

Tako je

Rikošet

Presvukao je Citroena/Peugeota u Opela i kao napravio posao, bez Eura ulaganja u razvoj bilo čega osim lima i presvlaka sjedišta. Najveća ekonomska greška Nijemaca, koji se sad kaju i kukaju je što nisu otkupili Opel od GM i ugasili ga ili utopili u VW grupu, pa poslije polako „komadali“. Ovako sad imaju kukavičije jaje i htjeli bi da Francuzi ulažu milione Eura u razvojni dio kao što je to radio GM, koji je zbog toga i imao konstantne gubitke… Nit je Tavareš povećao prodaju, nit im je povećao broj modela, a ni brojn tvornica. Samo je pogasio razvojne centre… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
DOLF

A nešto se drugo očekivalo?
Ako se ja dobro sećam Opel je ulagao i razvija platforme koje je GM bez naknade koristio, pa je na kraju ispalo da Opel može poslovati u plusu samo ako proizvede preko 1000000 (milion) automobila godišnje.

Rikošet

Nije baš ovo se očekivalo. Opel je bio konstantno označavan kao crna ovca u tom braku sa GMom. Da je bio toliki „gubitaš“ i toliko godina koliko su ga bez obaveze prema Njemačkoj posjedovali propali bi i oni. Ovako su sa kuku lele pričom muzli državu po osnovu subvencija i olakšica. Dok god je to trajalo Opel im je bio zanimljiv, ali kad su ostali njemački proizvođači zapali u probleme i kad je državna sisa morala da zadovolji više usta pored gubitaša Opela kulturno su ga prodali. Čista matematika…

BB

Kad ih amer naguzuje, Švabe to doživljavaju kao ljubav, a kada to rade francuzi, onda prijavljuju silovanje. A šta će tek biti sa kinezima u Mercedesu…

Iznogud Časni

Ja nisam ništa drugo ni očekivao, sve je kako sam i pretpostavio da će biti.

Rikošet

Kako sam se nadala dobro sam se i udala…

BB

Ako je taj razvojni tim dobro radio, kako da su došli do toga da imaju najteže modele i da su došli do toga da ih neko mora spašavati?

Rikošet

Jesi vozio kojeg od tih teških Opela?

BB

Omega B 2.5 td jedino od Opela ali drugi švabo bio pod haubom.

Rikošet

Passat 2013 2.0 TDI 170 KS DSG 478 dužina, a masa 1538 Kg. Insignia 4 vrata 2.0 CRDi automatik 163 KS 484 dužina, a masa 1614 Kg. Razlika je 76 kilograma. Jel to tolika razlika u masi da se Opelu prikači epitet preteškog? Uzmi od nekog prijatelja Insigniju pa provozaj, nebitno prva ili druga generacija. Vidjećeš da nema veze što je „pretežak“ kad taj automobil odlično leži i odlično se vozi. I Volvo je pretežak pa to niko ne spominje već svi govore da je masivan i jak kao tenk. Njemu je to imidž, a Opelu se vodi kao nedostatak.… Pročitaj više »

BB

Pravo da ti kažem na ovoj Omegi mi se nije sviđao motor, koji nije bio Opelov već od premium brenda sa tri slova (iako je bio dizel, previše se ponašao kao benzinac), drugo što mi se nije svidjelo jeste sunđer u sjedištu, nekako se odjednom istopio, nestao, platno ekstra a sunđera nema. Ukupan utisak ipak pozitivan. Ovo za težinu su viklai na Astru, Corsu i Merivu, alibslažem se s tobom da, šta god radio, neki će ti uzeti nešto za zlo (eto primjer kengusitana od prošle sedmice). Opel odavno nije samostalan a ni dobro vođen, što ne znači da nije… Pročitaj više »

Cuore sportivo

Ma krivo njemackim gnjidama sto je opel sila, tj stranci. Volim opel samo jer nije njemacko go.vno. a ti rikoset dudlaj ga i ostali njemci

Rikošet

Ljubav je kažu slijepa i glupa…