1. Home
  2. Vesti
  3. Tužna scena na ulicama Holandije – slupan Ferrari Enzo
Tužna scena na ulicama Holandije – slupan Ferrari Enzo
9

Tužna scena na ulicama Holandije – slupan Ferrari Enzo

814
9
Podelite sa prijateljima:

Ove godine se navršava tačno dve decenije od kada je prvi Ferrari Enzo napustio fabriku u Maranelu i još uvek se smatra jednim od najprestižnijih egzotičnih superautomobila. Sa fantastičnim dizajnom, tehnologijom iz šampionata Formule 1, 650 konjskih snaga i maksimalnom brzinom od 355 km/h, Enzo je još uvek izuzetno popularan među kolekcionarima i vrednost se procenjuje na oko 3,5 miliona američkih dolara.

Italijanski proizvođač vozila je napravio samo 400 jedinica i nije retkost da ih vidimo u sudarima, uglavnom zbog neiskustva vozača sa tako opakom mašinom. Možda najpoznatiji slučaj je onaj iz 2006. godine kada je jedan Amerikanac slupao svoj Enzo u saveznoj državi Kaliforniji nakon čega je njegov superautomobil prepolovljen.

Nažalost, ni današnja priča nije srećnije prirode, a odnosi se na podatak da je još jedan Enzo slupan. To se desilo tokom jutarnjih sati u utorak u holandskoj pokrajini Baarn, a kako prenose svetski mediji, u sudaru niko nije povređen osim naravno crvenog Ferrarija. Još uvek nije poznato šta se tačno desilo i po internet forumima kruže različite priče.

Jedan navodni svedok je rekao kako je video slavni italijanski automobil kako se kreće pri velikim brzinama pre nego što je vozač izgubio kontrolu i udario u drvo. Lokalna televizija ad.nl, čiji je fotograf bio na licu mesta i uslikao priložene fotografije, kaže da je automobil pripadao lokalnom izložbeno-prodajnom salonu Kroymans Ferrari i da mu je rečeno da je za volanom bio potencijalni kupac na test vožnji ili možda mehaničar. Novinari su pokušali da kontaktiraju salon, ali nisu dobili odgovor. Spomenućemo i da vremenski uslovi nisu bili baš idealni pošto je put bio vlažan.

Prema priloženim fotografijama je teško zaključiti kolika je šteta. Jedan ekspert, koji se inače bavi restauracijom i popravkama skupocenih egzotičnih četvorotočkaša, rekao je da motor deluje neoštećeno, a upravo je ovakav detalj najskuplji. Sa druge strane, određeni delovi školjke i šasije će sigurno morati da prođu kroz velike popravke, kao naravno i enterijer gde su se otvorili svi vazdušni jastuci.

Šteta jeste poveća, ali ne sumnjamo da je Enzo osiguran i zahvaljujući svojoj visokoj vrednosti sigurno biti popravljen i ponovo na ulicama.

AutoRepublika 

(814)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Aluminium je skuplji

BB

Ovo k’o u Radionici Živote Govedarevića

Rikošet

Samo treba naći dobrog majstora i biće on kao „nov“…

https://www.youtube.com/watch?v=j5snPMS2cVs

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
himera

Hehe, ovo me podsetilo na lika koji je izbegao karambol par godina unazad isto na probnoj voznji sa F430.
https://www.youtube.com/watch?v=o1uNFhmWIgY
Steta za Enca, mada i nije ako se bar proveo u tih par minuta pre drvoreda.

S mile

Kad imaš para za auto i to kakav, a nemaš vremena za obuku vožnje istog / kakav danak neiskustvu 😎

Cuore sportivo

Enzo je ruzan, mc12 je ljepota

Cuore sportivo

Mustange da

Renault Terminator

E ovo je premium.

Nesha

Nema tu gvožđa, samo karbon i malo aluminijuma