1. Home
  2. Prezentacije
  3. Koncept Toyote GR GT3 najavljuje budući superautomobil
Koncept Toyote GR GT3 najavljuje budući superautomobil

Koncept Toyote GR GT3 najavljuje budući superautomobil

162
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je verovatno najmisterioznija premijera Salona automobila u Tokiju. Toyota nije podelila nikakvu prateću informaciju u vezi ovog spektakularnog kupea, već je na štandu moguće videti samo superautomobil i uz njega nekoliko kitnjastih fraza u saopštenju za javnost koje je potpisala divizija japanskog proizvođača zadužena za sport i nazvana Gazoo Racing, i u kom se navodi da ovod odeljenje želi da od nule razvije sportski automobil, bez namere da se njega dođe preradom neke serijske Toyote.

Kupe Toyota GR GT3 poseduje klasične proporcije s dugom haubom i aerodinamičkim dodacima na karoseriji, onim koji su tipični za trkačke automobile s indeksom GT3. Ali, glavna stvar vezana za ovaj neobični kupe jeste to što se iza prednjeg točka vidi završetak izduvne cevi.

Dakle, to jednovremeno znači da ne gledamo u električni automobil, već čistokrvni superautomobil pogonjen dobrim – starim motorom s unutrašnjim sagorevanjem!

Još je jedan argument u prilog toga da ovo vozilo ide zahvaljujući sili koju kreira motor s unutrašnjim sagorevanjem. Dakle, viđeni kupe nije među petnaest obećavajućih električnih vozila koje su Japanci najavili u decembru prošle godine.

Pa čak ni budući električni superautomobil koji će Toyota predstaviti pod logotipom marke Lexus, a koji takođe nudi klasične proporcije, što podrazumeva dugačak poklopac motora, ni ne liči na ovu privlačnu Toyotu koju vidimo na par slika.

Kao što rekosmo, zahvaljujući tome što su konstruktori škrti na rečima, nemamo pojma kada će i da li će uopšte Toyota GR GT3 videti akciju na drumu, ili barem na trkačkoj stazi. Ne znamo ni šta će se naći pod haubom… Odgovora nigde!

Svakako, to nam ne smeta da izrazimo želju da ovaj monstrum bude uzet za ozbiljno, odnosno da ne doživi sudbinu Toyotinog hiperautomobila utemeljenog na modelu s LeMansa, koji je najavljen pre neke četiri godine, ali koji nije bio te sreće da postane deo prodajnog katalog jednog od najvećih svetskih proizvođača automobila.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments