1. Home
  2. Vesti
  3. Aurus ponovo menja izvršnog direktora
Aurus ponovo menja izvršnog direktora
0

Aurus ponovo menja izvršnog direktora

299
0
Podelite sa prijateljima:

Možda je neobično, s obzirom na to da se u medijima gromoglasno izveštavalo o prvom autentično ruskom brendu iz sveta super luksuznih vozila, ali prvi izvršni direktor Aurusa je bio Nemac Franc Gerhard Hilgert. Imenovan je na tu funkciju još proleća 2018. godine, ali je na njoj opstao samo do juna 2019. kada je napustio korimilo Aurusa, zajedno s delom rukovodeće ekipe. Tada je dirigentsku palicu preuzeo Adil Širinov i on se i nalazi na naslovnoj fotografiji izloženoj uz ovu vest.

Šironov je u tom trenutku bio i na čelu UAZ-a i zajedničkog poduhvata Ford Sollers. Međutim, čovek je u Aurusu opstao svega dve i po godine, a u decembru koji je neposredno iza nas, Adil Širinov je svojevoljno napustio poziciju prvog čoveka kompanije. Njegove dužnosti je sada preuzeo Nikolaj Kodoševič, koji je ranije držao niže rangiranu poziciju izvršnog rukovodioca. Ipak, upravni odbor Aurusa ne isključuje mogućnost da upravni tim uskoro dobije pojačanje u vidu potpuno novog člana menadžmenta.

To je otprilike bilo to što se tiče zvaničnih informacija iz Aurusa, ali ipak ima još nekih pojedinosti koje bismo mogli da iznesemo. Recimo, logično je pretpostaviti da je odlazak Širinova povezan s narušavanjem proizvodnog rasporeda pogona u Jelabugi za vozila marke Aurus. Ideja je bila da se serijska proizvodnja tamo započne dana 31. maja 2021. godine, ali lansiranje sedana s imenom Aurus Senat, i dalje teče veoma traljavo. Pride, krosover Aurus Komendant još uvek nije ni predstavljen, uprkos tome što je prvi prototip sklopljen još 2019. godine.

Iako je Adil Širinov otperjao iz Aurusa, on je ipak zadržao pozicije sile u UAZ-u, što će reći da je tamo ostao generalni direktor, kao i u preimenovanom zajedničkom poduhvatu Sollers Ford. Sama kompanija Aurus sada ima vlasničku strukturu u kojoj 63,5% udela drži FSUE NAMI, dok narednih 36% jeste u posedu fonda Tawazun sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zaključnih 0,5% kapitala Aurusa, u rukama je Sollersa.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments