1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot definitivno odustao od američkog tržišta
Peugeot definitivno odustao od američkog tržišta
4

Peugeot definitivno odustao od američkog tržišta

466
4
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Stellantisa, Karlos Tavareš, potvrdio je da Peugeot neće stići do američkih kupaca.

Pre nastanka Stellantisa, dok je još postojala PSA grupacija, bilo je planirano Peugeot uđe na tržište novih automobila u SAD, ali je nakon nastanka nove kompanije došlo do većih promena.

Tako sada Stellantis u svom portfoliju ima nekoliko američkih brendova, te će fokus biti na njima za tamošnje kupce, što u prevodu znači da nema mesta za Peugeot. Uostalom, veliko je pitanje kako bi se uopšte francuska marka snašla sa druge strane Atlantika.

Teško da Peugeot trenutno ima u svojoj gami nešto što bi moglo oduševiti prosečnog američkog kupca, tako da će “lav” ipak izostati sa ovog tržišta. “U portfoliju imamo Ram, Chrysler, Dodge i Jeep, mislimo da nema prostora i za Peugeot”, istakao je Karlos Tavareš.

U međuvremenu, Peugeot beleži vrlo dobre prodajne rezultate u Južnoj Americi gde se aktuelna iteracija 208-ice pokazala kao poželjan automobil, a slično važi i za krosover 2008. Tako je recimo, francuska marka u Brazilu prošle godine ostvarila nestvaran rast prodaje od 126% i tamo dostavila gotovo 30.000 vozila.

AutoRepublika 

(466)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kupci iz Amerike u suzama … 🙂

Renault Terminator

Pametan potez.Ja sam to govorio od prvog dana da nemaju šta tražiti na tom tržištu..

Goran Jurkovic

Naravno da nemaju. Srećom pa domaći još vjeruju u njih i dobiju neke dobre popuste.
Naprave praktičan auto za obitelji sa djecom pa se i prodaju.
Nemaju dostavne troškove. Uvozne namete itd.
I onda ih Toyota sa dostavnim troškovima i uvoznim nametima šije na domaćem terenu.
Pričajmo malo o tome.

BB

Trebali su im pokazati ljutu spravu 1.2 puretech… možda bi ameri popustili, ali bešikom, upišali bi se od smijeha.
A kakva vremena dolaze, skoro bih se možda i pomirio sa tom mašinom ali ni nje nema u Berlingu… 😠