1. Home
  2. Vesti
  3. Cena polovnjaka u Francuskoj tokom 2021. godine skočila u proseku za 13%!
Cena polovnjaka u Francuskoj tokom 2021. godine skočila u proseku za 13%!
0

Cena polovnjaka u Francuskoj tokom 2021. godine skočila u proseku za 13%!

310
0
Podelite sa prijateljima:

Prema istraživanju portala AutoScout24 cene korišćenih vozila u zemlji Franaka drastično su porasle tokom prošle godine. 

Svedoci smo sveopšteg haosa koji vlada na tržištu kako novih, tako i polovnih automobila u Evropi, ali i šire. Prošle godine imali smo priliku da vidimo da je došlo do nezapamćenih poremećaja, pa je tako polovni Sandero ili Yaris uspeo da ostvari višu cenu u odnosu na potpuno novi četvorotočkaš.

Naravno, sve je to posledica krize oko nabavke poluprovodnika i mikročipova, jer zbog nedostatka tih komponenti novi automobili čekaju na isporuku do vlasnika i po više od šest meseci. Naravno, nije svako spreman da toliko čeka na novog ljubimca, pa se veliki broj potrošača okrenuo polovnjacima.

Prošle godine pao je novi rekord po pitanju prodaje upotrebljavanih vozila u Francuskoj. Ubeleženo je čak šest miliona registracija, odnosno 8,1% više nego 2020, tj. 3,3% više naspram 2019. godine!

Tako se u Francuskoj tokom prethodne godine za svaki novi isporučeni automobil prodalo još 3,6 polovnjaka. Stoga je došlo do značajnog rasta cena korišćenih četvorotočkaša. U proseku ona je bila 13% viša nego 2020. godine.

Slično je i na drugim velikim evropskim tržištima. Naravno, sve to ima ogromne posledice i na stanje u našoj zemlji. Ukoliko redovno pratite oglase za prodaju vozila u Srbiji, jasno vam je da je u poslednjih nekoliko meseci došlo do velikog rasta cena polovnjaka, što dodatno otežava situaciju domaćim kupcima koji bi da se počaste automobilom.

AutoRepublika 

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments