1. Home
  2. Vesti
  3. Čudo: Volkswagen smislio da isti automobil ponudi pod oznakama „hiljadite“ marke
Čudo: Volkswagen smislio da isti automobil ponudi pod oznakama „hiljadite“ marke
1

Čudo: Volkswagen smislio da isti automobil ponudi pod oznakama „hiljadite“ marke

1.29K
1
Podelite sa prijateljima:

Procurele su fotografije buduće perjanice Volkswagenove marke Jetta. Radi se o SUV modelu koji će ponuditi mogućnost prevoza do sedam osoba (kosih očiju), a koji će poneti VS7 oznake. Prema očekivanju lokalnih medija, novitet će se naći u prodaji početkom jeseni, odnosno za dva meseca.

Marka Jetta je predstavljena u ranijem delu godine a kao takva će egzistirati jedino u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Naziv je izabran iz razloga što je baš Jetta prirasla za srce Kinezima jednako kao što je to svojevremeno Buba učinila s kardio sistemom Evropljana.

Iako je u VS7 još tokom proleća predstavljen u formi prototipa, sada su dostupne špijunske fotografije serijske verzije, a objavljene su na forumu kineskog izdanja onlajn lista Autohome.

Što se tiče noviteta, on to i nije, kao što vam je to verovatno već i jasno, s obzirom na to da se radi o marki koja posluje unutar VW grupe. Jetta VS7 je “istegnuta” verzija manjeg VS5, a koju karakteriše prisustvo “hromiranih” detalja na karoseriji (prednjem braniku i lukovima), čudan dizajn zadnjih bočnih stakala, kao i svetlucavi umetci s boka vozila.

Putnička kabina “novajlije” je skoro identična onom što smo videli u manjem bratu, s tim da su blago različite komande uređaja za klimatizaciju, a i krovno staklo je panoramsko, odnosno izdašnije površine nego kod manjeg rođaka.

Svi SUV modeli marke Jetta leže na MQB platformi, kvalifikujući se tako za najbliže srodstvo sa Škodom Karoq i Seatom Ateca. Jetta VS5 je 4.419 milimetara duga (Karoq – 4.382 mm; Ateca – 4.363 mm) dok je kod sva tri brata međuosovinsko rastojanje skoro isto, i iznosi 2.630 milimetara. Dimenzije većeg VS7 još uvek nisu obelodanjene, ali po analogiji stvari, očekuje se dužina od oko 4,6 metara, uz 2,73 metra između prednje i zadnje osovine.

Očekuje se i da VS7 pokreće četvorocilindarski turbo motor komercijalne oznake 1.4 TSI koji isporučuje 150 konjskih snaga, a koji se nalazi i ispod haube manjeg krosovera VS5. Menjačka kutija je razvijena od strane japanske kompanije Aisin a poseduje mogućnost automatske izmene šest stepeni prenosa.

Istovremeno, kineski mediji nagađaju da će VS7 dobiti i dvolitarski TSI motor uz razvoj 186 “konja”, koji bi funkcionisao u sadjestvu sa sedmostenom automatskom transmisijom s dvostrukom spojnicom, a što je nemoguća kombinacija za naručiti, prilikom pazara manjeg brata s povišenom pozicijom sedenja. Kako VS5 ne poseduje sistem prenosa pogona na sve točkove, tako tu opciju verovatno neće ponuditi ni VS7.

Kada bude otvorena mogućnost narudžbi, Kinezi će se opredeljivati između varijanti čiji je cenovni raspon još uvek nepoznat ali se zato zna da se VS5 nudi u intervalu od 11.440 do 15.250 evra. Čisto poređenja radi, osnovna verzija Karoqu u Kini košta malo preko 17.800 evra, dok Seat nije moguće pazariti na tom tržištu.

Vozila marke Jetta se proizvode u kineskim pogonima zajedničkog poduhvata lokalne kompanije FAW i Volkswagena. Novouspostavljena marka se neće ograničavati na krosovere. Sedan VA3, prikazan na gornjoj fotografiji, je uslovno rečeno već u razvoju, a „uslovno“ se odnosi na to da se ovde radi samo o „osiromašenoj“ verziji kineskog modela Volkswagen Jetta. Inače, Jetta kao marka, nije u planu za evropsko tržište.

AutoRepublika

(1287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Kao i maltene svaki VW godinama, prekrijes znak, izgleda kao Dacia, probajte, naročito ova slika sa sajma