1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes ponovo odložio proizvodnju modela AMG-One
Mercedes ponovo odložio proizvodnju modela AMG-One
0

Mercedes ponovo odložio proizvodnju modela AMG-One

260
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo već dobija oblik ozbiljne blamaže za nemačku marku.

Očekivalo se da će Mercedes na nedavno održanom Salonu automobila u Minhenu dati konačne specifikacije za svoj hiperautomobil sa tehnologijom iz Formule 1.

Tako je Mercedes iznova odložio početak isporuka ovog modela, i to ponovo za više meseci. Sada navode da će kupci svoja vozila dobiti tokom proleća naredne godine, što u suštini znači da će dostava početi tek u drugom kvartalu 2022. godine.

Zašto novo odlaganje? Navodno, Mercedes ima problema sa kalibracijom određenih režima za vožnju, tako da su rešili da nastave sa razvojem odnosno usavršavanjem automobila. AMG-One se ovih dana opet može videti na Nirburgringu, gde test vozači proveravaju sve režime vožnje i pomažu pri fabričkom podešavanju istih.

Inače, Mercedes je ovim potezom poprilično rastužio svih 275 potrošača koji su svoj novac izdvojili za kupovinu ovog modela. Za zadovoljstvo posedovanja AMG-One izdvojili su vrtoglavih 2,75 miliona evra!

Podsetimo, nemački brend je iskoristio svoje znanje iz Formule 1 za stvarnje pomenutog hiperautomobila. AMG-One koristi 1,6-litarski V6 agregat uz četiri elektromotora, a vozaču je na raspolaganju ukupno 1.000 konjskih snaga.

Sprint do 200 km/h se završava za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina veća od 350 km/h. Ovaj izuzetno potentni automobil može za pogon koristiti i samo električnu energiju, i u takvom programu vožnje može prevaliti skromnih 25 km.

AutoRepublika

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments