1. Home
  2. Vesti
  3. Čekajući Cupru Terramar…
Čekajući Cupru Terramar…
1

Čekajući Cupru Terramar…

129
1
Podelite sa prijateljima:

Možda i najposebniji krosover među evropskim velikoserijskim markama, a koji bi trebalo da debituje 2024. godine, jeste Cupra Terramar. Od ovog krosovera se očekuje da postane najpopularniji automobil španske marke i da samim tim donese komercijalni uspeh kompaniji.

Grešite ako verujete da je najavljen baterijski četvorotočkaš. Ne, ni slučajno! Očekujemo poslednju novu Cupru pokretanu motorom s unutrašnjim sagorevanjem, jasno, uz aplikaciju mikro, to jest blagohibridnog sistema, sve kako bi se zadovoljile ekološke norme. Pored lakog hibrida, Terramar će biti ponuđen i kao dopunjivi hibrid uz najavljenu bešumnu autonomiju od stotinak kilometara.

Terramar će biti deo C segmenta s povišenom pozicijom sedenja, zajedno sa Formentorom i Atecom. Štaviše, deliće istu proizvodnu liniju u fabrici u mađarskom Đeru, uostalom isto kao i novi Audi Q3. Ova činjenica će ga verovatno učiniti najluksuznijim i najbolje sastavljenim modelom Cupre. A da li će uopšte dostići premijum nivo, pitanje je na koje će odgovor stići u narednih par meseci?

Ono što se čini jasnim je njegov dizajn, jer je automobil već prikazan na zvaničnom događaju, a priložena rekonstrukcija verno pokazuje njegovu estetsku liniju. Prednji deo, s novim kompanijskim izrazom u vidu „njuške ajkule“, dodaje malo više posebnosti. Pošto ovo nije kupeoliki SUV, to će biti savršeni porodični automobil. Imaće dosta unutrašnjeg prostora i veliki prtljažnik, koji bi trebalo da ponudi zapreminu od preko 500 litara.

Pa opet, vozač Cupre pokazuje tendenciju da ceni osećaj sportskog duha. Prilagodljivo vešanje DCC i progresivno upravljanje (sa varijabilnim odnosom prenosa) ne bi trebalo da manjkaju, što će doneti uživanciju u kretanju kroz krivine, bez ugrožavanja bezbednosnog aspekta putovanja.

Još ne znamo ništa o tome kako će delovati unutrašnjost noviteta, ali je sigurna opklada za onog koji kaže da će novajlija zadržati punu digitalizaciju Formentora. Terramar bi čak mogao da nasledi i kabinu kakvu videsmo kod baterijskog Tavascana.

Cena najavljenog lepotana ostaje u zoni tajne, ali je razumno očekivati da će uvodna verzija nositi nalepnicu s nekom brojkom u okolini kote od 35 hiljada evrića.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

comment image

Neka mi neko objasni zasto bi ovo trebalo da bude najpopularniji model marke Cupra. Njegove dimenzije su: 4.500 x 1.850 x 1.650 mm. Sa ovim dimenzijama spada u najmasovniju SUV grupu na trzistu. Ono sto bi moglo da ga ucini uspesnim, to bi bio pazljjivo odabran balans izmedju upotrebne vrednosti, performansi i cene. Auto ima ogroman gril napred, kao da ga je dizajnirao Mark Lihte – koga je pre neki dan Gernot Dolner najurio bas zbog toga! Gernot trazi minimalizam kao uslov za eleganciju. Ovde to nije slucaj.