1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Scenic je na izdisaju
Renault Scenic je na izdisaju
7

Renault Scenic je na izdisaju

919
7
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka još jednom je redividirala ponudu Scenica na matičnom tržištu.

Scenic se francuskim kupcima sada nudi samo sa dva benzinska motora koji isporučuju 140 odnosno 160 konjskih snaga. Potonji agregat dostupan je samo sa sedmostepenom EDC transmisijom, dok je taj automatski menjač opcija kod slabijeg bloka.

Renault nudi Scenic u tri trima: Evolution, koji je ujedno i uvodni, zatim Techno i na kraju Executive. Bazični MPV nudi vrlo bogatu opremu sa dugim spiskom naprednih bezbednosnih sistema. Osim AEB-a, održavanja vozila u traci, detekcije saobraćajnih znakova, tu su LED svetla (uključujući i maglenke), zatim zadnji i prednji parking senzori + kamera za vožnju unazad…

Naravno, Scenic Evolution nudi se sa benzinskom pogonskom jedinicom od 140 ks i ručnim menjačem, i za takav model potrebno je izdvojiti 33.200 evra. Najprestižniji Scenic na francuskom tržištu košta 41.400 evra (Executive, 160 ks, EDC7). S druge strane, ukoliko se želi kupiti Grand Scenic koji standardno dolazi sa sedam sedišta, neophodno je doplatiti 1.800 evra (u bilo kom paketu opreme).

Cene u Francuskoj:

Motorizacija Evolution Techno Executive
TCe 140 ks M6 33.200 € 34.600 €
TCe 140 ks EDC7 35.200 € 36.600 €
TCe 160 ks EDC7 41.400 €

Očigledno je da je Scenic na samrti što dokazuje i ovakva siromašna ponuda agregata za Francusku, gde je ne tako davno ovaj MPV beležio odlične prodajne rezultate.

Renault je već saopštio da će pogon u Duaju, gde se inače proizvodi Scenic, dobiti zadatak da vrši montažu električnog Meganea i nove “petice”, te će aktuelni modeli koji dolaze iz te fabrike vrlo brzo otići u penziju.

Standardni Scenic trebalo bi da iščezne sa tržišta u sredinom sledeće godine, dok će Grand Scenic opstati nešto duže – do kraja 2022.

AutoRepublika 

(919)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, Grand Scenic će poživeti sve do kraja 2022?
A iz Srbije je „dugački“ proteran još krajem 2018. godine …

S mile

Suv manija, naravno da SUV ima svoje prednosti. Ali tendencija je da SUV menja limuzine, karavan, MPV.. Što je suludo

Doći će i tome kraj, kao što su navukli vozače na Dizel, a sada ga satanizuju, tako će i na SUV da udare…

Balkanboj

Pre toga će propisno izjebati ljude na struju.

YugoFlorida

Greota šta se dogodilo sa legendom kakav je Scenic. Oduvek mi je uz Megana i Clia bio simbol za Reno, jedan od modela na koje pomislim kad neko kaže Reno. Tako da, ovakav neslavan stvarno nije ono što bi se očekivalo za nekada toliko popularan auto.
Sve mi to liči na onu idiotsku cancel kulturu.

BB

Pa šta se čudiš? Tako su i naše firme koje do prije 30 godina dobro radile, dobijale direktore budale koji su uprošaštavale dobre proizvode i dobra tržišta da bi na kraju kulminiralo ratom i preuzimanjem tih firmi od strane stranaca…

Tomislav

Pitaj nekog ekonomistu, poslusaj, procitaj, na primer Dr. Zeca, Ljubomira Madjara, pa cak i Branka Horvata kojem nije bilo jasno zasto socijalizam ne radi, koje su to firme dobro radile. Malo koja u SFRJ..

Izmenjeno 2 godine pre od strane Tomislav
BB

Ekonomista sam po struci a Dr. Zec mi je bio jedan od omiljenih profesora (gostijući a nekad ponikao tu). I tom istom Miodragu su napakovali aferu u Banjaluci, kao velikosrbinu, pa je morao da bježi za Beograd, zvanično od strane mladih asistenata (isto su mi kasnije bili profesori ali njih nisam cijenio). Drugi profesor, kojeg sam isto cijenio, Predrag Radić je pričao kako su napravili tim i razviiali firmu (a i drugdje je bilo timova) Vrbas proizvodnja namještaja, gdje su napravili bum u izvozu (stolice u Ameriku a opremanje hotela u Rusiji) a onda je stigla direktiva iz partije da… Pročitaj više »