1. Home
  2. Vesti
  3. Korejci kupili Fordovu fabriku u Rusiji
Korejci kupili Fordovu fabriku u Rusiji
0

Korejci kupili Fordovu fabriku u Rusiji

163
0
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji pogon Forda u najvećoj zemlji na svetu prešao je u ruke Hyundai grupacije. 

Fabrika „plavog ovala“ u Vselovožsku predstavlja jedan od pionirskih poduhvata kada je reč o proizvodnji stranih brendova u Rusiji na početku 21. veka. Sa radom je počela 2002. godine, ali je danas potpuno napuštena. Podsećamo, Ford je napustio rusko tržište putničkih vozila tokom leta 2019. godine, pa mu ni ova fabrika više nije potrebna.

Ona je dobila novog vlasnika, kompaniju Sungwoo Hitech iz Južne Koreje. Zapravo, pomenuto preduzeće deo je Hyundai grupacije, te je potez sasvim logičan.  Sungwoo Hitech se bavi proizvodnjom komponenti za automobile, a u Rusiji imaju i još jedan pogon koji je otvoren 2010. godine.

Južnokorejska kompanija najavila je da će fabrika u Vselovožsku početi sa radom 2023. godine, te da će ovde biti investirano više od 81,4 miliona evra, kao i da će biti zaposleno 520 radnika.

Hyundai je inače izuzetno jak na ruskom tržištu, gde bolji plasman od njega ima samo domaća Lada.

AutoRepublika 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments