1. Home
  2. Vesti
  3. Modeli iz palete SUV-a BMW XM neće pratiti tipsku nomenklaturu marke
Modeli iz palete SUV-a BMW XM neće pratiti tipsku nomenklaturu marke
1

Modeli iz palete SUV-a BMW XM neće pratiti tipsku nomenklaturu marke

209
1
Podelite sa prijateljima:

Serijska verzija konceptnog modela s oznakom BMW XM će nositi neobična imena, barem u odnosu na ono na šta smo navikli kada je bavarski brend u pitanju. Vest je preneo tradicionalno dobro obavešteni BMW Blog, i ne treba previše sumnjati da su glasine koje oni pronose, da tako kažemo „fabrički utemeljene“.

Dakle, sudeći po objavi navedenog sajta, paleta modela BMW XM će se sastojati od tri modifikacije, pri čemu je u opticaju isto toliko i potencijalnih naziva, od kojih dva ne prate tradicionalnu nomenklaturu koja je u upotrebi u bavarskoj firmi. Iskreno, nakon dizajna koji je uspeo da zaprepasti javnost, uprkos prilično vernim renderima i brojnim špijunskim fotografijama gde se potencijal za šok već dao naslutiti, nismo ni očekivali da će razvojni tim nemačkog proizvođača ponuditi išta konvencionalno ni u ovom delu.

Ipak, sama imena koja su u igri nisu tako neobična. Izvori sajta čija redakcija dostojanstveno obožava BMW, kažu da će bazična, da ne kažemo sirotinjska verzija krosovera s oznakom BMW XM nositi indeks Red Label, dok će snažnija i skupocenija varijanta biti opisivana kao BMW XM Black Label. Najprestižnija alternativa po imenu već zvuči kao „već viđena“ stvar, jer se najavljuje kao BMW XM Competition.

BMW Blog nije u svojoj objavi naveo odakle je potekao izvor informacija, uz opasku da se još uvek radi samo o nagađanjima, pa tako bi možda i imalo mesta nekom skepticizmu, a s druge strane, nije isključeno ni da proizvođač koristi ovaj metod kako bi proverio kako se zamišljeni nazivi „primaju“ među potencijalnim kupcima.

Kao što smo u prezentaciji noviteta i napisali, očekuje se da serijska verzija XM-a debituje u nekom trenutku naredne godine, što će po svemu sudeći biti u drugom polugodištu, kako bi se na tržištu našao 2023. Pogoniće ga hibridni pogonski sklop čija će se moć meriti sa 750 konjskih snaga i čak hiljadu njutn metara najvišeg obrtnog momenta. Kontroverzni „ekolozi“ koji ga budu kupovali će moći da računaju i na nekakav skroman domet u bešumnom režimu, gde se na različitim portalima navode i različite cifre, ali sve su one u intervalu od pedesetak do osamdeset kilometara.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Citroen?